Friday, August 21, 2015

Shopping tudung dengan Cloverush


Salam Readership. Selapas tunaikan cek Nuffnang, hehe Miela gunakan duit hasil berblogging dengan shopping di Cloverush. Cloverush ni jual bermacam-macam jenis tudung instant dan pastinya semuanya berkualiti dengan harga berpatutan. Jubah pun ada jual juga, but the main product is instant hijab.

Sekarang ni Miela tengok sekarang trend pakai tudung instant. Memang leceh dulu-dulu nak pakai tudung kena iron, tambah-tambah ada kain tudung jenih susah iron kena ambil masa lama sikit nak iron baru elok. Tu belum masuk bila pakai tudung, muncung tak jadilah. Tak cukup dengan tu, ada orang jenih lambat bersiap. Bila lambat bersiap mulalah kena bebel, padahal kita terambil masa nak betulkan tudung kan. Takpa sekarang dah banyak orang jual instant tudung ni. Bukan meggi je boleh instant, tudung pun boleh.


Di cloverush ada jual instant scarf. Senang je pakai, pakai sarung sahaja tak perlu nak pin kiri kanan. Boleh pilih nak yang ada corak atau warna plain. Yang bestnya lagi ada size tudung M dan L, boleh pilih ikut kesesuaian. Tapi yang M pun dah labuh still tutup dada. Corak instant scarf ni memang rare susah nak jumpa kat kedai tudung yang lain.


Instant shawl pula ada jual pelbagai jenis warna menarik dan material yang selesa. Ada material jenis spandex, chiffon crepe dan high quality chiffon. Yang suka bergaya lilit ni kan sesuai sebab shawl dari cloverush senang sangat nak pakai dan tak mudah berkedut. Sekali lilit dah siap gituu. Tambahan pula shawl ni memang tak melekap dahi, nanti pakai tak nampak muka bulat pipi pau tu huhu.


Hannah 22 - Salmon Pink 

Untuk first time, Miela beli koleksi dari Hannah shawl warna salmon pink. Sebenarnya dah dua bulan Miela aim nak beli instant shawl Cloverush ni, bila mai duit nuffnang apa lagi teruih pi beli. Alhamdulilah beli hari khamis, hari isnin dah sampai. Takda bad experience sepanjang shopping dengan Cloverush.


Miela pun dah selamat rasmikan Shawl Hannah 1.0. Memang selesa dan mudah dipakai. Nanti bukak sem baru, nak pergi kelas senanglah tak perlu ambil lama untuk gayakan. Tak payah nak iron teruk sangat, boleh jimat bil elektrik hostel haha. Yang belum pernah shopping dengan Cloverush jom shopping di:

Facebook : Cloverush
Instagram: Cloverush


1 comment: