Wednesday, November 11, 2015

Handphone hilang


화요일, 11월 10일

오늘 슬프해요,
오전 아홉시에 백화점 갔어요
10 물병 샀어요
그러면, 핸드폰  실종해요

Salam readership. Eh intorduction dah pakai ayat korea. Hehe saja practice taip tulisan korea, sebab semester ni ambil bahasa korea level 2. Practice make perfect gitu. Sebenarnya maksud tulisan korea ayat basic cerita secara ringkas bagaimana handphone boleh hilang. Taip ayat korea yang basic ja mampu hee. Sebut pasal handphone sedihlah pulok, hmmm.

Oklah mehlah Miela cerita, walaupun sebenarnya tak boleh move on pasal kes ni. Kisahnya di suatu pagi, semalam. Semangatlah pagi-pagi bersiap nak serang 7Eleven, yelah ada promotion barang terpilih just  RM 1. Siapa taknak kan?. So, merempitlah sampai ke 7Eleven. Dapat beli 10 botol air, 7 Lipton, 3 Yeo's.

Sampai rumah ja, cari-cari phone dah hilang. Call pun terus takdapat dihubungi. Macam mana phone boleh hilang?? Misteri~. Kali terakhir Miela pegang phone lepas beli barang, duduk atas motor sat sambil check Whatsapp. Kemungkinan besar handphone jatuh semasa bawa motor pulang ke rumah. Hmm gitulah cerita dia.




Handphone yang hilang ialah Sony Xperia Z. Sedih sebenarnya phone ni hilang, dah beli pakai duit biasiswa *Opsss hehe. Miela suka sangat phone ni sebab kualiti gambar sangat best, rakam video pun cantik ja gambar. Memang kalau nak pakai phone ni sampai rosak la, sebab phone ni puas hati.


Biasanya benda yang hilang, pasti ganti yang baru kan. So memadangkan komunikasi sangat penting zaman sekarang, nak taknak kena ganti baru. Sekarang ni pakai Asus ZenfoneGo ja mampu beli, nak ganti sebijik sama yang hilang duit pulak tak ada. Tunggu nanti kerja, nak beli Xperia Z, maybe Xperia Z 8 9 10? haha. Ok itu sahaja kisah handphone hilang, huhu. 

5 comments:

  1. sygnya hp sony tu hilang..hp sony mmg terbaik kualiti picdan sound dia..

    ReplyDelete
  2. kesiannya...nanti kumpul duit beli hp baru yea..

    ReplyDelete
  3. Haiiiii sedihnya hp hilang lagi-lagi kalau dalam tu ada macam-macam memori ceh sedih kot :/

    ReplyDelete
  4. mmg sedih kalau hp hilang sbb mcm2 dlm tu.. dgn contact kwn2.. gmbr selfie jgn ckp laa.. hihi

    ReplyDelete
  5. http://the-dot-in-reality.blogspot.my/2016/01/first-mini-giveaway-ever.html join my first mini giveaway!

    ReplyDelete