Sunday, August 07, 2016

Tonton drama Korea di KissAsian

Salam readership. Cuti ni memang banyak dihabiskan menonton drama dan movie korea je. Maklumlah masa study memang tak berapa nak sempat nak meranton. Bayangkan satu sem sempat layan 1 drama korea ja. Itupan drama Descendants of The Sun. Jadi cuti nak top up balik drama yang termiss. Lagipun cuti ni pun bukan ada kerja apa sangat.


Miela nak recommended kat korang website yang boleh tengok macam-macam drama dan movie korea iaitu KissAsian. Sebenarnya KissAsian bukan ada cerita Korea je, Jepun, Thailand dan China pun ada. Pun boleh tumpang sekaki nak tengok cerita dari negara lain. Bestnya KissAsian ni video tak perlu nak load lama-lama, laju je. Website ni memang ringan tak perlu loading lama. 

Miela bagi tips. Kalau internet korang memang slow korang boleh ubah kepada quality 360p. Boleh tahan jugak asalkan boleh nampak muka pelakon and tak loading lama. Kalau bukak 750p memang kualiti gambar cantik sangat cuma loading lambat sikit. Tapi kalau internet laju no problem.

Tukar 360p, video tak loading

Website KissAsian menjadi pilihan Miela untuk tengok drama korea sebab tak perlu loading video berbanding website lain. Korang pulak suka website mana?. Boleh kongsi pendapat di ruangan komen :).



P/s: Khabarnya drama W next week tak ditayangkan sempena Olimpik. Seriously rasa nak gila tunggu episode baru W sebab jalan cerita buat orang nak tahu.

4 comments:

  1. Sally prefer dramafire lagi sebab sana update a bit faster than others laa...lagipun mudah nak download, I don't actually can wait for an online streams :P

    ReplyDelete
  2. Selalu tgk dari dramafire juga. kalau movie2 line iflix dan fmovies.co. hehe.

    ReplyDelete