Monday, November 21, 2016

Idea hadiah birthday : Sijil Happy Birthday

Salam Readership. Nak hadiahkan something untuk yang sahabat atau orang tersayang dengan cara paling sweet tetapi paling save bajet?. Apakata korang terang buat sijil Happy Birthday Serious simple sangat dan murah. 

Contoh  sijil yang Miela buat untuk birthday girl
Ideanya datang bila tengok orang convo pegang scroll. Disebabkan kami ni memang "lambat setahun" tunggu convo, jadi muncul idea buat konon-konon dapat scroll walaupun scroll olok-olok je.

Caranya korang boleh taip ayat korang nak nak letak sweet-sweet ke ayat, letak gambar ke apa letaklah tapi ikut format sijil. Kalau dah takde idea nak letak ayat apa, Miela sediakan template sijil Happy Birthday khas disini.

Kemudian korang print sahaja atas kertas biasa if nak save bajet. Kalau nak cantik sikit boleh print atas kertas warna warni. Kalau nak nampak real sijil boleh print atas kertas sijil betul. Pastu gulung kertas tu, ikat dengan reben nampak molek sikit. Pasti kawan anda suka!. Selamat mencuba

2 comments:

  1. wahhh.. bagusnyaa. kalau xde idea nak bagi hadiah,bagi ni pun dah cukup kann.. utk org cheapskate mcm saya

    ReplyDelete
  2. Boleh guna sekali terus je ke atau ada balance lagi ?

    ReplyDelete