Monday, February 27, 2017

Kisah tentang Printer




Salam readership. Kisahnya semalam dah pergi dua kedai tapi suma kena reject tak nak repair scanner. Sedih nau 😢. Sebenarnya printer ok tapi scan tak boleh. Mereka tolak sebab printer HP payah nak repair and barang takde.

Mila guna printer HP 2545. Sepanjang pengalaman 4 tahun guna printer HP seriously sangat menjimatkan kos print nota dan assigment sebab dengan 1 ink dengan harga RM30++ hitam/warna boleh tahan satu sem. Kemudian dalam masa satu tahun printer tu ada rosak jugak tapi nasib baik ada warranty so dapat printer baru 😄. Tapi sekarang nak repair tak boleh sebab habis warranty 😓.

Printer yang guna sekarang

Walaupun dah fungsi scan dah rosak, tapi ink masih boleh jalan lagi. Cuma nanti kalau dia rosak rasanya tak dapat repair dah kot. Orang kedai pesan kalau beli printer belilah Canon sebab senang repair. Kesimpulanya takde rasa menyesal sangat beli printer HP sebab dia berjasa 4 tahun semasa study dan jimatkan kos print tapi sedih sebab scan tak boleh dah. So kesimpulanya kalau nak beli printer untuk short term boleh beli HP tapi untuk long term pakai Canon tapi ink agak mahal cuma senang nak repair. So setiap barang ada pro and contra tak kira mahal atau murah kan.

7 comments:

  1. Saya tak ada printer. Scanner pun tak ada.
    Komputer dah rosak.
    Laptop memory dah penuh.

    ReplyDelete
  2. Alahai cian baca kisah printer tu..
    Sis baru tahu printer HP susah repair..
    Thanks for sharing Miela..

    ReplyDelete
  3. Kawan pernah kirim ink printer canon yang paling murah and guess what? Sehari je habis ink tu.. Dah la satu ink kecik tu dalam rm50.. Q_Q

    ReplyDelete
  4. Hi..nice blog..jangan lupa follow saya juga huhu..blog baru merangkak https://ceritaberemosi.blogspot.my/

    ReplyDelete
  5. jarang printer ni boleh betulkan..hm, slalu sangat rinter rosak.jenuh tukar beli printer

    ReplyDelete
  6. Mcm mana nk tukar printer yg rosak dpt baru kena g kat centre hp ke??printer sy baru je bli.

    ReplyDelete