Saturday, July 15, 2017

Review Mat Bulat Meatball

Salam Readership. Baru taip entri ni rasa lapar balik teringat kan Mat Bulat Meatball ni. Tahu tak Burger Bakar Abang Burn?. Sekarang depa expand business dengan bisnes meatball pula. 


Bila nampak iklan diatas macam ni tetiba aih teringin, iklan dia tu mengoda betul. Mana taknya, sos dia banyak penuh satu bekas. Dan nasib baik juga Mat Bulat Meatball banyak cawangan, tak perlu pergi jauh-jauh. Kalau nak tau cawangan Mat Bulat Meatball berdekatan boleh check di Facebook. Yang paling dekat cawangan kat rumah Miela ialah bagan serai. Jadi apa lagi terus terjah ke Mat Bulat Bagan Serai.



Mat Bulat ada 3 jenis iaitu Ocobot, Dragon Ball dan Quarter Kilo. Harga dia boleh tengok diatas tu. Kalau nak tambah extra mash potato dan cheese sauce pun boleh. Bagi Miela mash potato paling sedap pernah rasa, memang puas kalau makan sekali ngan meatball.


Ni rupa sebenar Mat Bulat Meatball. Sorry nampak comot sikit, sebab benda ni terloncat sikit masa perjalanan balik. Hampa patut try Mat Bulat Meatball sebab rasanya memang puas. Mash potato tak kedekut, besaq ja. Jadi jangan sengan silu try Mat Bulat Meatball berdekatan dengan rumah ya.

Tuesday, July 11, 2017

Susu pisang dari Korea

Salam Readerships. Lama betul tak naik entri baru hehe. Dua tiga minggu ni internet ada problem sikit, tu susah nak update. Tahu tak korang banana milk/susu pisang dari Korea?. Kalau perasan dalam drama korea atau reality show ada juga susu pisang muncul dalam kaca tv.

Salah satu scene drama korea yang memaparkan produk susu pisang
Susu pisang atau dalam bahasa koreanya banana uyu. Jenama yang famous dengan produk ni ialah Binggrae. Beberapa artis korea pernah jadi duta produk ni seperti Lee Min Hoo, Lee Kwang So dan Girl Generation. Susu pisang ni merupakan salah satu produk korea miela suka selain kimchi dan samyang. Susu pisang korea agak mahal jual kat malaysia, harga sekotak RM4-RM6. Luckily Miela selalu dapat susu ni free sebab adik study kat korea haha.

Lee Kwang Soo pun pernah jadi duta

First dulu mula-mula rasa memang sedap sangat. Korang yang tak suka susu mesti suka punya susu jenis ni. Rasa pisang yang kuat dan susu bekrim perghhh rasa fresh ja. Recommend untuk rasa sendiri susu ni sebab sedap sangat. Jangan risau susu ni halal. Selain itu kalau korang nak dapat susu ni boleh dapatkan kat 11street, Lazada ataupun igshop.

Ni susu pisang asli dari korea yang Miela dah rasa. Feeling korea gitu

Susu pisang korea boleh juga didapati di Lazada. Klik gambar untuk terus ke lazada.

Jangan confius kenapa packaging agak berbeza dengan susu pisang dari korea dengan lazada. Actually sama je, malah sama brand. Kalau tengok betul-betul persamaan antara dua produk tu ada ada huruf B merah tandanya brand yang sama. Cumanya yang korea punya memang daam tulisan korea. Yang Lazada tu packaging untuk national sebab itu dalam english. Sebagai penutup entri Miel belanja korang tengok iklan susu pisang korea dibawah.