Sunday, October 21, 2018

Review Fresh Milk Cream dari The Face Shop

Salam Readership. Miela memang gemarkan product moisturizer dari Korea sebab dia banyak guna natural ingredient dan bekasnya selalu besar. Sebelum ni Miela pernah pakai aloe vera punya, best cuma kali ni nak try hat baru yang milk punya.

Macam korang tahu The Face Shop antara brand product kecantikan yang femes jugak. So takde ragu-ragu nak beli product dia. Sebulan yang lepas Miela ada beli Fresh Milk Cream kat Aeon. Mula-mula asalnya nak aloevera, tap Fresh Milk Cream macam value of money juga sebab fungsi susu kita tau dia ada function mencerahkan kulit.


Packaging depan, diaa besar dalam size 10x10. Packaging dia comel warna putih hehe.


Packaging belakang


First impression Tekstur krim ni agak melekit sikit, pastu bila pakai tak rasa semoisturize aloevera tapi masih rasa lembab kat muka dia. Bau krim ni wangi sgt. Krim ni bukan je boleh sapu kat muka, satu badan pun boleh. Kiranya krim very good value for money sebab pakai krim boleh tahan berbulan-bulan and multifunction.

Selepas sebulan sebenarnya takde effect brightening sangat tapi rasa muka dah tak kusam macam dulu. Sebulan pakai masih banyak lagi dalam 80%, padahal sehari pakai dua kali jer. Tak macam krim lain beli harga sama sebulan dah habis 😂. So recommeded nak beli krim ada function pelembab dan pecerah yang boleh pakai berbulan-bulan