Friday, May 08, 2020

Segmen Bloglist PKP 2020



Kali ni Miela dapat jemputan join segmen dari The Wonderful Jannah iaitu Segmen Bloglist PKP 2020 . Dalam segmen ni diminta untuk menceritakan  pengalaman menarik sepanjang PKP. Bila musim PKP benda yang jarang buat dibuat itulah dibuatnya.

Contoh download aplikasi TikTok. Miela fikir Tiktok benda tak bagus tapi  sebenarnya banyak video menarik ๐Ÿ˜ฒ seperti tips bergambar, parody drama korea dan cara-cara memasak. Cuma masih belum terjebak lagi #DontRushChallenge ๐Ÿ˜‚.

Bila PKP ni barulah ada masa nak layan cerita dekat Netflix, Viu dan Iflix kalau tak dulu memang takda masa. Sanggup subscribe 3 streaming ni untuk mengisi masa lapang yer. Sampai hangat telefon dok tengok movie

Dan paling kelakar sekali I jadi shopaholic online berjaya. Sampai 6 parcel terus order. Ada barang tu tak penting pun nak beli, tapi pergi beli jugak sebab gatal tangan tu. Hari-hari tunggu abang postmen sampai dak barang. Mungkin abang postmen dah masak kenal muka kami dapat barang tu. Itu pun ada barang tak sampai lagi ๐Ÿ˜†. Sekian story masa PKP hehe.

3 comments:

  1. Terima kasih atas sokongan๐Ÿ˜Š.

    ReplyDelete
  2. Selamat bersegmen..

    Jemput join segmen ni k

    https://ejulz.blogspot.com/2020/04/segmen-ucapan-buat-frontliners-covid-19.html?m=1

    ReplyDelete
  3. boleh relate betul dengan shopaholic tu tapi saya baru sebulan create account shopee. kira terdesak sangatlah tu hahahaha. to begin with, saya memang jarang shopping even outside pun but that time necessary maka terjadilah ia =D

    ReplyDelete