Showing posts with label korea. Show all posts
Showing posts with label korea. Show all posts

Saturday, January 14, 2012

Lirik: MY MY- A Pink

Lama betul tak buat entri lirik. Oklah korang bacalah lirik lagu untuk bulan ni yer.

naega nege motaetdeon mal apeseomyeon tteollyeotdeon maeum
nan nega neomuna johaseo geurae

tto haru jongil ne saenggangman han du beoni anin sigan
neoneun moreul geoya o~ jeongmal
na jigeum neomuna tteollyeowaseo mareul motae

ireon gibun! (MY MY) baro jigeum! (MY MY)
mak tteollineun maeum eotteoke hae

naega gippeul ttaena seulpeul ttaena nan neol bureugo sipeo
MY MY MY You're MY neon hangsang nae maeumsoge
byeonchi malgo geu jarie ttak!
geogi isseojumyeon dwae~
ireoke neol saranghae

MY MY MY You're MY
MY MY MY You're MY

neoreul cheoeum boatdeon nal nuni cheoeum naeryeotdeon nal
sae hayan nuncheoreom neomuna tteollyeowa

uyeonhi neol majuchilkka saenggangman haedo tteollineun
nae maeumeul eotteoke halkka

nan jeongmal sarangi eotteon geonji moreugesseo
ireon gibun (MY MY) baro jigeum (MY MY)
cheoeum neukkineun maeum eotteoke hae

naega gippeul ttaena seulpeul ttaena nan neol bureugo sipeo
MY MY MY You're MY neon hangsang nae maeumsoge
byeonchi malgo geu jarie ttak!
geogi isseojumyeon dwae~
ireoke neol saranghae

MY MY MY You're MY
MY MY MY You're MY

hoksi ne apeseo nae maeum deulkyeobeorim eotteoke hae
neol bomyeon nae maeumi seolle hangeoreumssik gallae
jigeum baro nae maeum boyeojullae

Oh Oh Baby
Dear boy, I fell in love on a snowy day. I will be yours forever as long as
you'll be mine.

naega gippeul ttaena seulpeul ttaena nan neol bureugo sipeo
MY MY MY You're MY neon hangsang nae maeumsoge
byeonchi malgo geu jarie ttak!
geogi isseojumyeon dwae~
ireoke neol saranghae

MY MY MY You're MY
MY MY MY You're MY

Thursday, December 15, 2011

Tersesat di dunia Korea

Bosan!!Bosan!!Bosan!!. Rasanya nak menjerit satu dunia yang cik miela sangat bosan teramatlah sangat. Maklumlah lepas SPM memang macam rasa bosan mesti ada. Tapi entah bagaimana dalam bosan tu tiba-tiba masuk satu dunia yang dikenali sebagai korea. Kononnya ia menberikan satu kepuasan dan keseronokan dan pasti hidup pasti tak akan bosan. Disitu cik miela mula kenali running man, KBS World, Secret Garden, girl generation dan lain-lain. Wah macam Alice in Wonderland. Sepanjang pengembaraan di dunia korea, memang teramalah menyeronokan,hahahaha.

1.Running man

Di running man,kita tak boleh jalan tapi kena lari. Sebab kena cari running ball melepaskan diri kalau tidak kena azab iaitu kena pakai hot pants di depan orang ramai, malu wei. Ahli-ahli runnng daripada Yu Jae-suk(Younce wili), Kang Gary, Ha-ha(haroro),Ji Suk-jin(big nouse), Kim Jong-kook(sparta),Lee Kwang- su, SongJi-hyo dan flower boy yang hensem iaitu Song Joong-ki. Yang pasti, anda pasti gelak tak henti-henti dengan mereka nieh.


2. KBS World

Macam-macam ada. Alamat tempat nie adalah 391 channel astro. Tempat nie macam library korea, sebab di situ kita akan kenali ramai artis korea. Tempat nie ada satu bank iaitu music bank.

3. Girl Genaration

Terdiri daripada 9 pari-pari (kalau tak silap) seperti sunny, yoona, yuri, jessica dan taeyeon. Mereka ni sering menyanyikan lagu kat cik miela seperti lagu mr.taxi, genie gee dan lain-lain. Tertidur dibuatnya,haha.

4. Secret Garden

Disuatu tempat dimana si woo-yung dan pasangan gil ra im tetukar roh. Rupa-rupanya disebalik tertukar roh, ada hikmahnya dan akhirnya mereka jatuh cinta. so sweet


Tetapi macam mana cik miela nak keluar dari dunia korea, pintu keluar tak da, tolong!tolong!.


p/s: amacam best tak cerita cik miela nie?


Wednesday, September 21, 2011

Lirik Because I'm Stupid by SS501

Agak-agak korang dah tahu tahu lirik bulan nie apa, tentu la Because I'm Stupid by SS501 yang merupakan OST Boys Over Flowers tu. Bulan nie Cik Miela memang tak tahu nak letak lagu apa, so bila teringat BOF baru letak lirik ni nie.. Ok enjoy yaaa

Nae meoriga neomuna nappaseo
Neo hanapakke nan moreugo
Tareun sarameun pogoittneun neon
Ireon naema-eumdo moreugettji

Neoui harue naran eoptgettji
Tto chu'eokjoch'a eoptgettjiman
Neoman paraman pogoittneun nan
Chakku nunmuli heureugoisseo

Neoui dwaetmoseubeul poneungeotdo nan haengbokiya
Ajik naui ma-eumeul mollado
Kkeutnae seuch'ideusi kado

Niga neomu pogosip'eun nalen
Neomu kyeondigi himdeul naleneun
Neoreul saranghanda ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU
Honja dasi tto MISSING FOR YOU
Baby! I love you! I'm waiting for you!

Neoui harue nan eoptgettji
Tto kieokjoch'a eoptgettjiman
Neoman paraman pogoittneun nan
Honja ch'ueokeul mandeulgo isseo
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/ss501/because_im_stupid.html ]
Naegen sarangiran areumdaun sangch'eokat'a
Neoui yeppeun misoreul poado
Hamkke nan utjido mothae

Niga neomu saenggaknaneun nalen
Kaseum sirigo seulp'eun naleneun
Niga pogosip'ta ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU
Honja dasi tto MISSING FOR YOU
Baby! I love you! I'm waiting for you!

Bye, bye, never say goodbye
Ireohke chapji mothajiman
I need you amu maldo mothae I want you
Paraedo dasi paraedo

Niga neomu pogosip'eun nalen
Neomu kyeondigi himdeul naleneun
Neoreul saranghanda ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU

Niga neomu saenggaknaneun nalen
Kaseum sirigo seulp'eun naleneun
Niga pogosip'ta ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU
Honja dasi tto MISSING FOR YOU
Baby! I love you! I'm waiting for you!

Monday, September 05, 2011

TOP 10 artis wanita korea paling cantik

Assalamualaikum..Aduhai lama betul Cik Miela tak update blog, maklumlah sibuk beraya kan. Raya tahun nie best juga sebab dua hari beraya rumah kawan. Ok Cik Miela buat entri ni bukan nak cerita pasal raya tapi nak cerita pasal TOP 10 artis wanita korea paling cantik. Senarai top 1o bukan cik miela buat tau tapi dari channel Y-STAR. Baru-baru nie channel Y-STAR telah menbuat kajian mengenai artis wanita korea paling cantik. Mereka telah mengambil undian dari 163 lelaki dan 176 perempuan dari lingkungan umur 10 hingga 50.Berikut senarai artis wanita korea paling cantik..

10. SNSD Yoona

Yoona


9. IU


8. Soo Ae

Soo Ae (수애)


7. Han Ye Seul

Han Ye Seul / 한예슬 (2011)


6. Han Ga In

한가인 (Han Ga In, ハン・ガイン)


5. Lee Na Young

Lee na Young


4. Song Hye Kyo

SONG HYE KYO


3.Lee Min Jung

Lee Min Jung


2. Shin Min Ah

Shin Min Ah


1. Kim Tae Hee

Kim Tae-hee


Sebenarnya diorang telah buat LIST top 50 beautiful Korean women tapi cik miela list 10 je.so untuk je.So maklumat lebih lanjut sila kilik sini

sampai sini je..daaaa

Wednesday, August 10, 2011

Jika nama anda dalam bahasa korea


Kali nie Cik Miela nak share sikit satu benda iaitu nama korea. Macam mana nak jadikan nama korang tu nama korea. Caranya ialah....

1. Nama depan adalah angka terakhir pada tahun kelahiran kamu ( Your first name is your last number of your year of birth )

Contoh: 1979 => 9 = JUNG

0: Park

1: Kim

2: Shin

3: Choi

4: Song

5: Kang

6: Han

7: Lee

8: Sung

9: Jung


2. Nama tengah adalah bulan kelahiran kamu(Your Middle name is your )

Contoh: AGUSTUS => 8 = HYO

1: Yong

2: Ji

3: Je

4: Hye

5: Dong

6: Sang

7: Ha

8: Hyo

9: Soo

10: Eun

11: Hyun

12: Rae


3. Nama belakang adalah tanggal kelahiran kamu(Your last name is your date of birth )

Contoh: 18 = JIN

1: Hwa

2: Woo

3: Joon

4: Hee

5: Kyo

6: Kyung

7: Wook

8: Jin

9: Jae

10: Hoon

11: Ra

12: Bin

13: Sun

14: Ri

15: Soo

16: Rim

17: Ah

18: Ae

19: Neul

20: Mun

21: In

22: Mi

23: Ki

24: Sang

25: Byung

26: Seok

27: Gun

28: Yoo

29: Sup

30: Won

31: Sub

Kalau tak faham, Cik Miela bagi contoh. Cik Miela lahir pada 14.11.1994..last number of year of birth ialah 4 jadi Song, second is month of birth ialah 11 jadi Hyun dan last sekali is date of the birth ialah 14 jadi Ri. Jadi nama korea Cik Miela ialah SONG HYUN RI,hehe sedap tak??. Cuba share nama korea korang kat sini. Harap korang enjoy yer