Thursday, December 15, 2011

Tersesat di dunia Korea

Bosan!!Bosan!!Bosan!!. Rasanya nak menjerit satu dunia yang cik miela sangat bosan teramatlah sangat. Maklumlah lepas SPM memang macam rasa bosan mesti ada. Tapi entah bagaimana dalam bosan tu tiba-tiba masuk satu dunia yang dikenali sebagai korea. Kononnya ia menberikan satu kepuasan dan keseronokan dan pasti hidup pasti tak akan bosan. Disitu cik miela mula kenali running man, KBS World, Secret Garden, girl generation dan lain-lain. Wah macam Alice in Wonderland. Sepanjang pengembaraan di dunia korea, memang teramalah menyeronokan,hahahaha.

1.Running man

Di running man,kita tak boleh jalan tapi kena lari. Sebab kena cari running ball melepaskan diri kalau tidak kena azab iaitu kena pakai hot pants di depan orang ramai, malu wei. Ahli-ahli runnng daripada Yu Jae-suk(Younce wili), Kang Gary, Ha-ha(haroro),Ji Suk-jin(big nouse), Kim Jong-kook(sparta),Lee Kwang- su, SongJi-hyo dan flower boy yang hensem iaitu Song Joong-ki. Yang pasti, anda pasti gelak tak henti-henti dengan mereka nieh.


2. KBS World

Macam-macam ada. Alamat tempat nie adalah 391 channel astro. Tempat nie macam library korea, sebab di situ kita akan kenali ramai artis korea. Tempat nie ada satu bank iaitu music bank.

3. Girl Genaration

Terdiri daripada 9 pari-pari (kalau tak silap) seperti sunny, yoona, yuri, jessica dan taeyeon. Mereka ni sering menyanyikan lagu kat cik miela seperti lagu mr.taxi, genie gee dan lain-lain. Tertidur dibuatnya,haha.

4. Secret Garden

Disuatu tempat dimana si woo-yung dan pasangan gil ra im tetukar roh. Rupa-rupanya disebalik tertukar roh, ada hikmahnya dan akhirnya mereka jatuh cinta. so sweet


Tetapi macam mana cik miela nak keluar dari dunia korea, pintu keluar tak da, tolong!tolong!.


p/s: amacam best tak cerita cik miela nie?


2 comments: