Saturday, February 26, 2011

Gambar salena gomez





Ahaa, lama betul cik mila tak update blog..hehe..kali cik mila nak letak gmbar salena gomez..salu letak gambar kartun je kan...ini antara 10 gmabar salena yg comel2..enjoy.........





































Monday, February 07, 2011

Lirik Lagu D’Masiv feat. Kevin Aprilio Rindu Setengah Mati (OST Kejora dan Bintang)


Kali nie cik mila nak cepat. sebab cik mila ada kat cc..salunya buka pakai laptop, tetapi adik cik mila bawa laptop kat asrama..betapa tensionya cik mila, maknanya jarang la cik mila buka blog...tanpa buang masa cik mempersembahkan lirik lagu setengah mati dari D'masiv yang merupakan ost kejora dan bintang...dan juga merupakan lagu tema blog cik mila pada bulan nie....

Aku ingin engkau ada disini
Menemaniku saat sepi
Menemaniku saat gundah

Berat hidup ini tanpa dirimu
Ku hanya mencintai kamu
Ku hanya memiliki kamu

Aku rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Aku rindu setengah mati

Meski tlah lama kita tak bertemu
Ku slalu memimpikan kamu
Ku tak bisa hidup tanpamu

Aku rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Ku tak bisa hidup tanpamu
Aku rindu…


Saturday, February 05, 2011

Cara nak ringankan blog


Ahaa, tiba2 rajin pula cik mila nak buat toturial..tutorial kali nie tentang cam ne nak ringakan blog atau senang cikit nak buka, tanpa tunggu lama2..ada orang tak percaya ada gadjet macam nie, so kena try la…kebanyakan blog korang macam2 gadjet, mesti lambat loading…ok nama gadjet nie ialah jquery lazy..Tetapi, tak semua blog boleh pakai, kena test dulu…apa2 pun mesti cuba tau…cik mila dapat tutorial dari blog dunia emieysandra…..
--- first, log in>dashboard>design> add gadjet>HTML/javascript

----then, copy cod di blog nie dunia emieysandra atau membina blog..dan paste macam gambar cik mila tujukan ats tu


p/s: tadi cik mila try letak cod utk copy tue..tapi tak muncul2 juaga..mgkin blockquete rosak kot..so korang copy cod gadjet tue kat blog lain yer..sory