Sunday, December 05, 2010

Aku Budak Sains

Assalamualaikum sume. Memadangkan sudah masuk bulan 12, mila nak imbas kembali kenangan2 pd tahun ni la.  Sebagai pelajar sekolah menengah la kan, masa hidup mesti dipenuhi dengan kehidupan di sekolah. Bermula masuk ke kelas 4SC1 kemudian di tukar ke 4SC2. Tapi bukan sebab turun kelas, tapi atas keleraan mila sendiri yer.
                Erm, selama dua bulan duduk kelas 4SC1, best juga kan. Disitu sy byk pelajari drpd mereka. Maklumlah mereka kebanyakan pandai, dan mila rasa kerdil disitu. Sebab dulu sy bukanlah kls atasan tetapi duduk dikls pertengahan. Mereka pun baik2 juga. Cuma sy xdpt kenali mereka lebih dekat, sbb sy ingin tukar kelas. Sy tukar kelas bukan sbb mereka, tp adalah………..

Antara nama2 yg sy msih ingat:
-Amir khan (org plh popular kt sklh)
-Raja Nor Hanani(fans korea)
-Suhaida (gila2 cikit)
-Zaemah
-Haliza
-Izzat Amir
-Azean
-Atikah azwa
-Izzati(pandai orgnye)
-Najihah
-Tan(budak cina)
-Naim

Dan lain2..bukan xingt nama, tp nak cepat sbb sy nak tulis utk 4SC2 pulak

                Bila masuk bila 3, entah berapa hari bulan sy msuk ke 4SC2. Distu sy jumpa exclassmate sy.  Mujur depa ingt lagi sy. Mmg budak kls depa riuh, dn buat sy terhibur dgn lawak2 depa tulah. Nak tahu budak laki ada 10 org je tp riuh. Siap ada group lg iaitu GBB(Geng Budak Belakang) dan satu lg Tunder Bird yg entah apa maksudnya. Budak perempuan xlah riuh sgt, sume ok2 je. Kdag dok kls tu juga byk gossip juga, tp rahsiah deh……Walaupun ada yg pdang remeh terhdap kls kmi, tp kmi tetap berusaha supaya setaraf dgn 4SC1(1 persaingan yg sihat,huhu). Ops lupa nk gtaw, budak perempuan pula ada 20 org boleh dikatakn nisbah 1 lelaki bersamaan 2perempuan, 1:2..fuhh dasyat tue..Ni antara nama pelajar 4SC2 pula………
-Fadlin(yg palig riuh dan suka buat lawak)
-Fauzan(ketua kls)
-Nasirah(penolog kls)
-Wani(Bendahari)
-Sham(pengawas yg riuh)
-Juriah
-Fatin
-Hani
-Ikhwan
-Zul
-Akmal rasid(yg kecik)
-Akmal Said(yg tinggi)
-Syakila(budak baru)




In this photo:
atas-Are-,lin, Ojan, Alan, zul, Sham, Azzat, Che Wan, Eko, Akmal Said, Akmad Rasid
tengah-Hani,fidah, Nashafira, Fazy, Ana, Nai, Idah, Cikgu Syakira, Che Are, Tikah, Ika, Atik
bawah-Nas, Wani, Fatin, Jue, Fikah, Saidatuk, Rahimah, Mila(me)



Dan lain2,,,.yg disenaraikn diats tu boleh dikatakn popular dikls kmi..Bagi mila la,sbb cikgu kmi suka sebut nma2 mereka nieh, ..Tapi cikgu kmi mudah ingt nama budak laki kls nie berbanding budak pompan sbb budak laki xramai kn…hmm, takat ni jelah nak cerita pun, xm larat nk taip pjg2…HAPPY HOLIDAY

No comments:

Post a Comment