Tuesday, February 01, 2011

Kenapa ramai kebanyakan blog ada tutorial??


Ahaa, tiba-tiba je cik mila nak buat tajuk nie..hehe…boleh dikatakan kebayakan blog ada tutorial, kenapa2?...blog cik mila pun ada gak tapi banyak pun, sebab lazy sikit, huhu…ok2, kita terus dengan tajuk kita hari nie..ini adalah beberapa padangan dari cik mila, kalau tersalah kata jangan marah ek..inilah antara sebab blog mereka ada tutorial

1. Sebab permintaan dari blogger lain

Bila blogger lain tengok blog tue lawa, cantik and banyak gadget best2….so mestilah tanya macam mana nak buat itu, nak buat ini..ha betul tak?

2. Tak sabar nak bagi ilmu baru

Bila dah dapat ilmu baru tentang cara nak buat blog cantik2, mulalah nak bagi tau ilmu kat orang..Bagus sebenarnya perangai macam nie, berkongsi ilmu bukanya kedekut ilmu.

3. Saja nak tambah post

Boring2 sangat asyik buat post benda yang sama, tiba muncul idea nak post tentang tutorial..Ye la takkan buat post tentang diri kita je..apa2 pun blog kita hak milik kita kan.

4. Ikut trend

Haha, kan sekrang banyak blog ada tutorial, jadi dia pun nak ikut juga…Nanti kata ketinggalan zaman, biar blog dia paling hebat..isk2 jangalah macam tu sangat, mengajar biar ikhlas yer.

5.Untuk diri sendiri

Mungkin ramai ada sebab macam diatas nie sebabnya nanti bila tukar template baru, kebanyak an widget2 hilang contoh butan like facebook..Tak payah la nak jenguk blog lain..

Kesimpunlanya, blog yang ada tutorial sangat berguna sume pengguna termasuklah orang yang buat tutorial tu sendiri..Tapi yang ada post tutorial tu, biarlah mudah fahami oleh sume orang…dan cik mila kat sini nak berterima kasih kepada blogger2 yang ada post tentang tutorial…Kalau tidak tak cantik la blog cik mila nie..eh cantik ke??perasan sungguh cik mila nie,hehee

p/s: sebnarnya sebab apa blog cik mila ada tutorial ialah sebab no 1 lar…takkan cik mila buat tak tahu bila orang tanya kan..

No comments:

Post a Comment