Tuesday, May 17, 2011

Nur Kasih The Movie VS Karak


Dalam bulan banyak betul filem yang best2. filem buatan malaysia yang best pada bulan nie ialah Nur Kasih The Movie dan Karak.Agak-agak yang mana bestnyer?


Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie adalah sambungan daripada drama nur kasih yang ditonton 4.5 penonton(kalau tak silap la). Filem nie pasti menbuatkan korang menangis, so kalau nak tengok bawa tisu banyak-banyak tau,hehe. Filem nie berkisar kehidupan Nur Amanina, Adam dan Aidil selepas enam tahun. Aidil yang sememangnya seorang lelaki yang tabah kini meneruskan hidupnya bersama dua anak kecilnya tanpa isteri tercinta disisi. Adam yang mula menjumpai jalan lurusnya, berusaha untuk mngekalkan laluannya tanpa menyimpang lagi dan Nur Amina, seorang gadis suci ini semakin kental melalui cabaran hidup sebagai seorang isteri.


Karak

Filem nie menampilkan hero melaya iaitu shahir(favourite nie), kilafairy dan Shera ayoib. Nie merupakan filem seram pertama daripada KRU Studio. Hantu dalam filem nie memang lain daripada yang lain tau. Lagipun filem berdasarkan kisah benar pasal lebuhraya karak. KaraK mengisahkan 4 pelajar kolej yang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Kuantan. Mereka mengalami kesesakan luarbiasa di lebuhraya Karak dan bernekad mencari jalan alternatif iaitu melalui jalan lama tanpa menyedari keputusan ini bakal merubah kehidupan mereka selama-lamanya



p/s: Dua-dua best..tapi panggung wayang jauh dari rumah cik mila, so tak dapat tengok melainkanbeli astro first. Kalau ada rezeki boleh la tengok kat pawagam tuh.hmm...

No comments:

Post a Comment