Thursday, December 01, 2011

5 science 2- Bukan sekadar kisah dongeng

Halo halo. Ini sudah hari pertama selepas SPM..ringkas jer entri kali nie. Boring jer cik miela pun buat sajak merapu pasal kenangan berada kelas 5 science 2 . Tajuknya ialah BUKAN SEKADAR KISAH DONGENG. So korang bacalah sajak dibawah nie:

Khas untuk 5 sains 2 yang disayangi......

Masih ingatkah kita kenangan itu?

Kisah dimana kita bersama-sama berjuang menutut ilmu

29 insan mempunyai matlamat yang sama

Di alma meter

Sepanjang perjuangan kita

berbagai rintangan yang kita tempuhi

susah senang sedih bersama

kita bergelak ketawa

menangis bersama-sama

Hari demi hari kita tempuhi bersama

walaupun ada halangan yang begitu besar

walaupun ada persengketaan mahupun cabaran

5 sains 2 tetap cuba tempuhi jua

dengan penuh sabar

bila detik peperiksaan menjelma

Semua berusaha demi mencapai impian dihajati

dalam kita mencapai impian

sedar tidak sedar hampir sampai ke penghujungnya

satu kelas sepakat menbuat 'Event' untuk diingati sepanjang hidup

sungguh kita tidak lupakan detik itu

Hari demi hari kita tempuhi bersama

Banyak kenangan kita lalui

Hanya gambar mampu menjadi tatapan

Menjadi kenangan buat kita

SPM sudah tamat

maka tamatlah perjuangan kita bersama

Inilah kisah kita 5 sains 2

Bukan sekadar kisah dongeng....


Giler jiwang kan?. Untuk pengetahuan semua, sajak nie ada video sekali tau, tapi kalau nak tengok video nie buka facebook dulu baru boleh tengok




No comments:

Post a Comment