Tuesday, March 20, 2012

Semangat untuk esok


Tadi tengok Dream High 2 kat KBS episode 9 kot yang ulangan, tetiba part yang last tu Jung Jin Woon, Kim Ji Soo, Jr dan Kang Sora nyanyi lagu We are the B a.k.a B class life . Giler best sangat, walaupun mereka tu low class tapi persembahan wow.

Bila dengar lagu nie, teringat pulak esok. Hari keramat, hari ambik keputusan SPM. Sorry masih sebut lagi pasal result sedangkan tadi pun tulis pasal tu juga. Apa mengena dengan lagu B class life dengan esok?

Soalan yang bagus,haha. Macam nie cik miela bukan dari kelas no 1, tapi dari kelas no 2 iaitu kelas 5 sains 2, nama pun dua memanglah kelas kedua. Jadi B classlah,hahaha. Cik miela tahu kelas cik miela ni sekolah tak target pelajar kelas ni staright A dalam SPM tak seperti kelas No 1 a.k.a kelas A. Tapi dengan lagu ni seperti vitamin buat cik miela.


We are B B B-level, wanting to be A-level
We are ab-ab-abnormal, wanting to stand on the peak

Part lirik ni cik miela suka. Dengar lagu nie kurang sedikit gemuruhnya. Walaupun kami kelas B, kami the best hehe. Insyaallah kalau diizikan Allah kelas B ni juga akan setaraf dengan kelas A dengan result SPM esok walaupun bukan staright A. Biarlah ibarat itik hodoh bertukar menjadi angsa yang cantik kan?

Before end, jomlah enjoy dengan lagu nie dulu,hihi. Untuk menghayatinya sila pause kan lagu kat bawah header tu. Smile always walaupun hari esok.



No comments:

Post a Comment