Thursday, August 27, 2015

Perkembangan doddle blog

Salam Readership. Miela ni bukanlah pakar melukis doddle. Tapi bolehlah sikit-sikit melukis ni, tak pro. Dalam test Uji Otak Anda resultnya otak kanan 50, otak kiri 50. So Miela boleh buat semua benda tapi tak pro kah kah. Contoh Matematik, boleh lah skor tapi tak sampai dapat A solid. Sama jugak melukis, boleh lukis tapi tak cantik mana kih kih. Kalau tak kerana blog tutorial, mungkin Miela tak pernah melukis doddle ni. Bolehlah lukis daripada tak pernah kan kann??

Dari tahun ke tahun bila rasa melukis doddle, Miela lukis ikut naluri hati kuikui. Lately ni pulak tetiba nak melukis doddle balik. Rasanya dah hampir setahun tak melukis. Ok jom tengok perkembangan lukisan doddle Miela dari tahun ke tahun:



Ini masa tahun June 2013. Ini doddle yang pertama dijadikan profile pic untuk page Blog Cik Miela. Haha simple gila noks lukis.


Hujung bulan June 2013 upgrade sikit tang mata dan gaya tudung. Baju tu konon nak buat gaya peplum tapi tak menjadi kahkah. Time ni hangat baju gaya peplum tau.



Masa ni lukisan doddle pada July 2013. Rasanya tahun 2013 Miela gigih betul lukis doddle haha. Berapa kali dah tukar profila page blog. Hat ni upgrade sikit kat tone warna tu.




January 2014 tukar lagi doddle. Kali dah upgrade buat baju ikut guna corak. 





Yang terkini Ogos 2015, Miela lukis doddle hanya guna Microsoft Excel sahaja. Sebelum ni doddle lukis guna PaintTool Sai. Lagi mudah sebenar lukis guna Microsoft Excel. Sesuai untuk beginner kalau nak start belajar lukis doddle.



Begitulah kisah perkembangan Miela sepanjang melukis doodle blog untuk buat profile page. Kepada yang belum like page Blog Cik Miela, jangan lupa like okay?? hehe.


Nota: Laksa mana paling sedap yea kat Malaysia ni??. Jom tengok video tentang pelbagai jenis laksa di Malaysia. [KLK SINI].

5 comments:

  1. acaner nk buat. meh la ajar.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Hai Done follow sini dari segmen jejaka hangat

    www.bondezaidalifah.com

    ReplyDelete
  3. akak pun baru je nk berjinak2 ngn doodle..tpi lg suka doodle gne pen...layannn...huhhuhu..bw dr www.housewifearts.blogspot.com..jemput singgah ya..

    ReplyDelete