Thursday, June 30, 2016

Pengalaman shopping dengan Hermo sempena 612 Anniversary Sales



Salam Readership. Kali ni nak bercerita pengalaman shopping dengan Hermo pula. Sudah kali kedua shopping dengan hermo. Kali pertama shopping dengan Hermo sangatlah ok dan service memang terbaik but yang kali dua shopping sempena 612 anniversary ada "something" sikit. Apakah "something" itu?.. Tunggu......

Actually Miela suka shooping dekat Hermo ni sebab dia jual barang komestik dan kecantikan yang kebanyakan dari pelbagai negara Asia termasuklah korea. Tak ragu-ragu shopping dekat Hermo sebab 100% original. Of course kalau nak beli barang kecantikan better original kan, takut nanti ada side effect pulak kalau yang tiruan.

Song Hye Kyo duta produk Laneige

Sekarang ni femes barang kecantikan korea. Orang cakap kan barang kecantikan dari korea banyak organik dan less bahan chemical yang berbahaya. Selain itu sebab ramai terpengaruh dengan artist korea. Bila artis korea jadi ambassador terus rasa nak beli konon boleh cantik macam retis korea gitu.

Lagi satu yang bestnya Hermo ni selalu ada sale and free gift. Kebanyakan barang-barang yang ada hermo agak sangat berpatutan dan lebih rendah compare tempat lain. Contoh masa Miela first purchase beli gel Aloe Vera Natural Republic dengan harga RM15. Murah kan?. Tu tak termasuk free shipping Hermo offer. Itu kalau beli dua barang tertentu dapat free shipping.

Ok pengalaman second purchase sempena 612 Anniversary Sales. Pada mulanya rasa tak perlu beli barang lagi kat Hermo sebab masa tu baru je shooping kat Hermo dalam sebulan lebih. Tapi yang tak tahannya bila ada sale gila-gila secara BESAR-BESARAN, wuarghhh. Bila fikir dua kali nanti raya tahun ni boleh cantik sikit pakai produk dari Hermo, gituuuu.



Ni product Miela order sempena 612 Anniversary Sales. Banyak save kan?. RM50 lebih kot save. Tanpa ragu-ragu terus tekan button order and do the payment. Tapi yang tak best shopping kali ni delivery agak lambat. 

Bayangkan Miela order 17 hb, 27 haribulan baru sampai parcel. 10 hari jugak ambil masa untuk parcel tu sampai. Nasib baik parcel sampai sebelum raya. Tapi Miela tahu, bukan Miela seorang ada masalah parcel lambat sampai malah pelanggan lain pun ada masalah yang sama. Pihak Hermo sendiri pun dah jelaskan parcel lambat sampai disebabkan order dari customer sangat tinggi menyebabkan deliver the parcel tu lambat. Maybe Hermo tidak begitu ready nak laksanakan sale secara besar-besaran sampai productivity agak slow sikit.

Akhirnya parcel sampai ke tangan
Never mind, Miela tetap lagi setia dengan Hermo. Kat mana nak jumpa barang kecantikan original dan murah kalau bukan di Hermo. Rajin-rajin jenguk website Hermo untuk tengok sale terkini. Hermo sentiasa ada sale meletop uollz.

Hermo
Facebook : Hermo Malaysia
Instagram : @hermomy

2 comments:

  1. hermo is one of my favorites! tapi sedih sebab tak dapat shopping utk sale anniversary haritu sebab tak update hahaha T_T

    ReplyDelete
  2. Btul la mmg lmbat... mereka suruh review... tp brg pun blm dpt lg nk review cm ne

    ReplyDelete