Sunday, January 14, 2018

Ramen dari Neraka



Salam Readership. Hai uolss. Pernah makan tak Samyang 2x spicy?. Actually hari ni baru Miela nak review tentang ramen dari neraka ni. Haha kenapa Miela panggil ramen dari neraka?, nanti Miela cerita yea. Samyang 2x spicy sekarang berlambak jual kat 7 eleven dijual dengan harga RM7.50 tak silap. Tapi ada jual murah, dalam RM6.00 lebih dalam bentuk cup.


Okay ini rupa bentuk packaging Samyang 2x Spicy. Warna merah terang betul, nampak lain macam ramen ni. Pakai font berapi-rapi lagi. 


Selepas direndam air panas kemudian tapis dan digaulkan perencahnya jadi macam ramen diatas. Nampak tak pedas je kan?. Pertama kali suap, tak rasa pedas sangat sama macam samyang yang biasa. bila dah masuk suapan ketiga dah mula rasa berpeluh lain macam 😂. Jenuh juga nak habiskan ramen ni, sebab pedasnya fuhhhh. Rasa berapi mulut 💥. Tetapi Miela tetap berjaya habiskan dengan menahan kepedasan melampau sambil berpeluh-peluh di kepala.

Compare samyang yang biasa, samyang 2x spicy rasa pedas agak melampau macam takda nikmat sangat nak makan sebab pedas yang amat. Berbanding Samyang yang biasa yang packaging warna hitam memang rasa pedas bagi Miela rasa pedas boleh masuk mulut dan boleh makan dengan nikmatnya. I means samyang biasa tu tak terlalu pedas bagi Miela. So untuk Samyang 2x Spicy a.k.a ramen neraka mila bagi 3.5 bintang je. Nak beli lagi?, Miela lebih suka samyang yang biasa haha. Melainkan tetiba rasa mengidam boleh beli lagi tapi memang agak jarang nak beli hat ni huhu. Korang pula dah rasa ke?. Boleh share kat komen yea 😄.

7 comments:

  1. Baru makan semalam, cirit birit terus, hahaha. Mmg panas je bibir lepas tu. Yg ramen cheese lagi sedap.

    ReplyDelete
  2. Tetiba teringin samyanggggg... tapi samyang yang biasa pun berapa kali minum air hahah kalau 2x spicy ni taktau lah berapa botol air saya minum.

    ReplyDelete
  3. Tak pernah rasa lagi yang perisa baru ni. Samyang pedas tapi tulah dia pedas je. Sedap lagi Maggi lol.

    nurulrasya.com

    ReplyDelete
  4. hahahha... mmg pedas tapi sedap..xboleh selalu.. liez mmg suka mknan pedas

    ReplyDelete
  5. belum lagi cuba...

    psssttt terima kasih join Segmen Nak URL Blog #33. Blog anda ada di http://www.mialiana.com/2018/01/senarai-url-blog-33.html

    ReplyDelete
  6. saya lgi suka ramen cheese...hehehe

    ReplyDelete