Sunday, January 10, 2021

Makan petang di B'BIQ Korean Restaurant

Salam Readership. Kembali lagi sesi mereview makananan korea 🤣. Well makanan always my favourite. Pantang nampak memang nak cuba. Kali ni Miela cuba B'Biq Restaurant dekat Bukit Mertajam. Kedai dia betul-betul depan Aeon Bukit Mertajam.

So after working hours, Miela and my friend pergilah food hunting dekat B'iq Restaurant. Kat sini memang banyak menu berunsurkan Korea yang buat kami tertarik untuk memcuba.



Banyak menu korea dengan harga sangat berpatutan. Jadi kami telah pilih menu Gochujang Fried Rice dan Beef Dolsobap.



Masa kami sampai, macam tiada orang tau. Risau jugak kalau tak sedap. Tapi kami husnozon maybe masa kami pergi waktu hari biasa kot hehe



Tadaaa makananan dah sampai. Mangkuk dia memang feel korea betul. Memang portion makanan ni banyak. Tambah pulak nasi dia tak macam nasi biasa. I tau nak decribe macam mana, tapi ala korean la.  Kalau makan memang cepat kenyang. Untuk fried rice memang sedap, rasa pedas. Kalau I memang suka pedas dia, boleh masuk tekak takde berapi sangat. Tapi memang sedap.

Manakala menu Beef Dolsotbap atau dikenali sebagai bibimbap, nasi campur korea. First kalau dapat memang kena gaul dulu. Memang tak hairan kalau banyak sayur dalam nasi korea ni. Actually sedap je bibimbap ni cuma hampa kalau bukan kaki makan sayur memang bukan makanan korang haha. Kalau I, boleh masuk makanan korea sebab I hantu makanan korea hehe.



Total makam berdua tak sampai RM40. Minum air mineral, sebab tak rasa nak minum air manis pun. It's really like masa I kat Korea dulu, kalau nak kedai makan korea memang jarang dorang makan mintak air manis mesti minum air kosong je huhu. So next time, boleh cari terjah makanan korea yang lain kat penang pulak. Banyak lagi sebenarnya kedai yang belum p


1 comment:

  1. Bibimbap tu memang menu favaourite kalau pergi restoran Korea.

    ReplyDelete