Friday, January 10, 2014

Pengalaman beli belah di Zalora

Salam readership. Yahooo tinggal satu paper je tinggal. So hari ni nak relax sikit, lagi pun saya dah rindu dengan blog kesayangan saya ni. Rindulah sesangat.

Kali ni Miela nak bercerita pengalaman beli belah di Zalora. Miela tak email Zalora untuk minta voucher RM50 macam blogger lain buat sebab ada lagi voucher lebih banyak Miela dapat. Miela dapat RM75 free je. RM 75 tu kira banyak tau, so macam mana nak dapat?. Miela dapat voucher free ni dari Kakao promo, voucher tu khas untuk siapa yang tak pernah shopping Zalora *terus tengok buka Kakao Talk. Add lah Kakao Promo untuk dapat lebih banyak benefit. Tapi voucher tu valid sampai 13.1.2014 je.

rezeki jangan ditolak


Sebelum ni Miela pernah dengar Zalora ni penipu, lambat hantar barang apalah. Tapi Miela rasa Zalora mungkin dah improve lagi perkhidmatan. Sepanjang menbeli belah di Zalora takda masalah cuma bila hantar resit dekat website zalora tak sampai. So kalau korang dah bagi resit kat Zalora, tapi takda email dari zalora dalam masa 12 jam better tanya Zalora sampai tak resit tu. Miela hantar email, tak sampai 15 minit Zalora dah balas. Memang cepat Zalora menbalas email dengan customernya.

Alhamdulilah, dalam masa 3 hari dah sampai, lambat sikit sebab masa beli sehari sebelum tahun baru, so doranglah mestilah cuti. Hehe kalau korang nak tau, Miela beli barang kat Zalora cuma kena RM6.75 je. Manalah nak shopping online RM 6 tu kalau tak dapat voucher free kan.





Ethnic Chic Ayu collar blouse

Miela shopping beli baju Ethnic Chic Ayu collar blouse warna biru dan Seradina tudung bawal untuk match dengan baju. Bila barang dah sampai rasa excited je, maklumlah baru first time beli kat Zalora. So far Miela puas hati dengan terutamanya dengan baju Ethnic Chic Ayu collar blouse, kain lembut dan ada kualiti. Baju ni free saiz tau, so kalau beli baju ni tak perlu risau kalau tak muat, sampai XL pun boleh pakai.

Kesimpulannya Miela puas hati sepanjang perkhidmatan Zalora. Andai ada apa-apa masalah boleh terus contact kat Zalora. Jangan diamkan je, pastu cakap Zalora penipulah apa la. Miela bagi 4 bintang untuk Zalora. Nanti di lain masa boleh shopping dengan Zalora, hehe.



Wednesday, December 25, 2013

Menjelang final exam

Salam readership. Ahoo dah lama tak mengudapte blog. Biasalah nak dekat final exam, study pun sampai nak pecah otak. Mana taknya sem satu pun ambil 8 subjek, banyak subjek banyak kena menbacanya T.T. Tapi nasib baik ada beberapa subjek tu ada basic masa kat matrik, so apa yang belajar tu "Ooo nilah aku belajar kat matrik" *buat2 tahu hahaha.

Study week??, yeah study week di rumah, actually Miela tak expect balik study week kat rumah tapi nama pun merancang je, last-last nafsu tak tahan nak balik rumah jugak kan. Sedar tak sedar semester satu dah nak habis, macam semalam je baru daftar usm. Tinggal nak ambil exam je lagi. Gementar rasa, maklumlah first exam kat U, hee.

Minggu last kuliah, kita orang group LMT100 buat party di kfc. Untuk pengetahuan korang LMT100 untuk kelas BI persediaan khas untuk yang dapat band 3 dan ke bawah, huhu sedih bunyinya. Apa-apa pun memang enjoy dengan kelas BI ni tak pernah stress.


Orang cakap kalau buat party kat kfc senang sikit, sebab nanti kita makanan semua tak payah kita kemaskan, kahkah. Kfc dekat je pun, depan pintu pagar Sg.Dua. Memang happening sepanjang kelas dengan dorang, kalau boleh nak ambil kelas LMT100 lagi, hehe.

Lagi satu, dua minggu nak final sempat lagi Miela Pesta Penang. Haruslah pergi kan, dari tingkap bilik dah nampak pesta penang. Lagipun kalau pergi tag hujung-hujung nak tutup, harga barang murah. Peniaga dok lelong barang dari karpet sampai ke tudunglah cuma harga token ngan makanan ja mahal.

Tadaaa pesta penang
Miela pergi dua kali, nampak sangat kemaruk dengan pesta penang. Haha takdalah sebenarnya, first tu pergi ngan kawan jalan kaki dari sg.dua then yang second pergi ngan Family. Kalau tak cukup lagi kepuasan, next year boleh pergi lagi.

Now, hari ni dah masuk hari ketiga study week. Alhamdulilah, ada jugak masa study walaupun di rumah macam-macam dugaan. Tapi yang penting seminggu ni makan free ja, tak payah makan kat cafe, hihi. Harapannaya nanti masa final minggu dapat jawab dengan tenang. Doakan kami semua student usm termasuk Arol Mubin *tau sorang jaa* ni supaya mendapat keputusan cemerlang. Amin...

Sunday, December 08, 2013

My wishlist

Salam readership. Disebabkan mood study hilang ke mana, apa kata Miela rajinkan diri mengupdate entri pertama untuk bulan december. Well 3 minggu nak final, bhahahaha. Tapi masa ni jugaklah Miela berangan nak macam-macam. Setiap orang ada keinginan. Berdasarkan apa yang Miela belajar dari subjek ekonomi, keinginan manusia ni tak terbatas walaupun income dia limited. Maknanya manusia ni tak pernah puas that why all people have unlimited wants *refresh balik.

Kali ni Miela catatkan di dalam sebuah entri apa benda Miela inginkan. Selalunya orang catatkan wishlist dekat sidebar. Ni Miela catatkan di dalam entri, class gituu. Yang penting wishlist ini berbentuk material so tak sama dengan achievement. Achievement? biarlah rahsia, kihkih. 

1. Microsoft Windows Surface RT
Banyak-banyak jenis tab apple ke samsung ke, windows ni jugak Miela pilih. Sebab Miela malas nak bawak laptop ke kuliah or library. Buat berat beg je, dengan buku rujukan yang tebal-tebal tu nak bawak. Mau tak tercabut tali beg. Kalau ada tab yang nipis dan ringan ni, senang boleh kemana-mana, ada multifunction sekali. Harga tab sebenarnya murah below 1K kalau jual kat student, tapi harga pasaran above 1K.

2. Rantai ukir nama sendiri
Maaflah gambar ni bukan nama sendiri, hehe. Sebab takda siapa lagi nak tempah rantai nama kat Miela, haha. Tapi yang macam ni Miela nak, kalau boleh nama nak letak tu biarlah si pemberi tu tentukan sendiri. Miela teringat babak Boys Over Flower di mana si Jun Pyo tu deisgn sendiri rantai nak bagi rantai tu kat Geum Jan Di. Waa, rantai yang di design si pemberi pun boleh, rare jugak. Rantai nama pun rare juga sebab kita yang customkan rantai tu, so kalau korang teringin cuci mata boleh jenguk di page Silver 925. Harap-harap lah yang bagi tu, bakal en.suami yang bagi, hehe.

3. Camera Canon EOS 1100D red
Macam kenal je, iyalah inikan dalam iklan yang camera Yuna dok pakai tu. Walaupun Miela bukan ahli photographers yang tahu guna kamera memahal ni, pun ada keinginan tau. Selama ni Miela setakat photographers yang tak bertauliah guna phone samsung, tangkap gambar lepas tu upload kat instagram.  haha. Miela teringin sebab, suka gambar cantik-cantik. Bak kata Yuna setiap gambar ada lagu.

4. Blue suzuki swift
Sebenarnya Miela tak tahu sangat pasal kereta, kereta keluar terbaru pun tak tau apa. Tapi sejak dua menjak ni selalu nampak kereta ni kat USM. Nampak cantik dan comel. Tetiba rasa nak sangat kereta tu walaupun dah lama tak memandu. I choose my blue colour cause it's my favourite colour. Bila google, mak aih kereta ni berhaga RM70k++. Ermm

5. Al-Quran elektronik
 
Selain benda keduniaan, al-quran elektronik termasuk dalam wishlist Miela. Harga dalam rm100-300++ gitu. Boleh je kalau nak suruh parents beli, but my own desires get this things with my own money. Al-quran elektronik boleh membantu betulkan bacaan dan tajwid. Zaman sekarang susah nak jumpa tok guru nak mengajar balik orang dah lepas sekolah, dengan kekangan masa. So al-quran elektronik ni boleh menbantu. Kalau kita mampu beli hanphone canggih kenapa tidak dengan al-quran??. 

Nampak tak?, banyak betul permintaan Miela yang tak semengah. Nak penuhi impian Miela?, sila post di alamat xxxxxxxxxx. Haha gurau je, Miela harap wishlist ni tercapailah hendaknya. Kalau boleh nak guna duit sendiri kecuali rantai tu jek :P. Kena usahakan lagi naikan CPUV supaya dapat income ber kkkkkkkkkkk, huhu. Nak tolong?,tolong klik link ni:


THANKS :D