Friday, July 29, 2011

Puasa mesti terbaek!!

hehe awal je buat nak buat ucapan sempena bulan puasa nie..so untuk follower cik miela ni ada kad ucapan yang cik miela buat khas untuk korang. Jadikan puasa tahun nie yang terbaek. Tadaaaaaa....

Kenapa letak kartun boboiboy dalam kad nie??sebab terbaek, bukan tu jawapanya tapi jawapanya ialah nak buat kelainan sedikit kerana kalau orang nak buat kad raya or puasa mesti letak gambar upin dan ipin..

Tuesday, July 26, 2011

Matahari hampir dengan bumi hari nie??

Salam. Just simple entri. Hari orang kata hari jarak matahari dan bumi paling dekat. Oh baru tahu sekarang, tapi seriously Cik Miela langsung tak rasa pun kepanasan kerana di area bagan serai and kuala kurau mendung cikit pastu hujan..Lepas tu petang cikit dalam pukul empat panas balik. Tak la panas sangat tapi mungkin bulan puasa lagi panas, Cik Miela rasa. Depa kata kejadian nie akan berlaku empat hari berturut-turut.Apa-apa pun kita kena la ambil langkah berjaga-jaga....

"Disarankan, supaya esok JANGAN memakai pakaian yg berwarna gelap. Disarankan juga mengunakan topi atau sunblock kerana besok merupakan jarak terdekat antara matahari dengan bumi dan besar kemungkinan akan ada peningkatan suhu sehingga 4 darjah C selama 4 hari berturut2. Perbanyakkan minuman air mineral atau air masak".Sumber dari blog falak online

Apa-apa pun ini adalah tandanya kiamat makin hampir,wallahualam....

Saturday, July 16, 2011

Video kenangan dengan cikgu pratikal

http://www.emocutez.comSebenarnya video ni dah lama tahun lepas lagi..Ni adalah first video cik miela buat,huhu.Video ni cik miela letak dalam facebook so cik miela ambil code embed dan share kat sini yer..Tiba-tiba je teringathttp://www.emocutez.com kat cikgu praktikal.. Nak tau siapakah cikgu tersebut jom tengok video nie. Tapi sebelum ni kena pausehttp://www.emocutez.com kat player music tau.









p/s; Kepada blogger yang cik miela nak promote bawa bersabar.. Nak review blog orang pun kena ambil masa juga. Mungkin minggu depan cik miela promote.

Wednesday, July 13, 2011

Contest Blog Paling Cun



Tadaa Cik Miela nak join contest nie pulak. Nak join klik sini..Jom kita teropong syarat-syaratnye;
  1. wajib follow blog nie dan blog Ieyja.. *blog ieyja tak tahu blognya akan difollow. jadi biarkan dia suprise, haha..
  2. buat satu entry pasal 'Contest Blog Paling Cun'..
  3. dah siap letak link entry di kotak komen. *kalau tak jumpa sila klik tajuk entry, then scroll ke bawah dan anda akan jumpa.
  4. copy banner nie, sila klik>copy>paste kan ia dekat blog anda.
  5. tarihk tutup: 30 julai 2011 jam 11:59 pm.
  6. tag sekurang-kurangnya 3 orang blogger dan pastikan mereka tau.


Orang yang bertuah di tag;


DONE!!

Monday, July 11, 2011

Semakan senarai nama peserta PLKN 2012 lahir tahun 1994

Attention plezz to my follower yang lahir 1994 atau senang cakaplah yang umur 17. Hari ni korang boleh semak samada korang terpilih tak masuk PLKN sei 2012. Semakan boleh melalui dua cara iaitu;

SMS

PLKN<space>SEMAK<space> NO.KAD PENGENALAN hantar ke 15888


Atau

ONLINE

http://www.khidmatnegara.gov.my/

Info;

CYBERJAYA: Mulai esok, 11 Julai 2011 mereka yang lahir pada tahun 1994 boleh membuat semakan untuk mengetahui sama ada mereka terpilih untuk mengikuti Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) bagi sesi tahun depan.

Ketua Pengarah Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN), Datuk Abdul Hadi Awang Kechil, berkata seramai 140,000 peserta terpilih untuk mengikuti kursus itu tahun depan, iaitu 27 peratus daripada keseluruhan 515,697 yang lahir pada tahun tersebut.

“Bagaimanapun semakan ini hanya untuk mengetahui mereka yang terpilih sahaja supaya mereka dapat membuat persediaan awal, manakala penempatan kem dan siri kumpulan boleh disemak mulai Disember nanti,



update: Cik Miela bersyukur kerana bukan tersenarai peserta PLKN sesi 9/2012.. Sekurang-kurangnya lepas SPM boleh kerja. Betul Tak???

Sunday, July 10, 2011

Follower ke-150 sudah ditemui

Akhirnya Cik Miela berjaya menyiapkan satu picture award untuk follower ke 150. Menariknya award kali ni Cik Miela buat special cikit sebab gambar award ni bergerak-gerak dan nampak lebih menarik.. Nak tahu siapa follower ni, inilah dia

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Tahniah kepada Amy Yassin. Sila ambil award yaa.Award seterusnya ialah untuk follower ke 200. Siapa yer??

p/s; Ini ada entri yang ke-100

Lirik BONUS:Godai aku lagi(OST Kawin Masal)-Agnes Monica


Stay cool and lovely

Hey Boy it’s me

It’s been a long time you know

I know you watchin’ me

You have been watchin’ me all nite long

Boy you know what time it’s


Penjarakan jiwaku dengan mata nakalmu itu

Perkenalkan aku pada senyum manis itu maksudmu

Tahan langkahmu bikin mu tak bisa ajari aku

Tertawakanku kau salah aku bukanlah .. baru


Berdegup kencang di dadaku ini

Ingin berteriak aku mau kamu

Tubuhku bergerak aku tak bisa diam

Aku tak mau menunggu kamu


Biar diriku

Ikuti dirimu jadi hambamu

Untuk cara jadi jadi karyamu

Jangan kau jadikan ku simpananmu

Tak tahan diriku saat


Kamu melihatku nafsu kau pikir ku tak tahu

Dekatiku seakan kau tak perduli waktu

Gayamu buaiku ku akui aku mau

Kau godai aku


Biar diriku

Ikuti dirimu jadi hambamu

Untuk cara jadi jadi karyamu

Jangan kau jadikan ku simpananmu

Tak tahan diriku saat ..lagi


Stay cool and lovely

Aku siap ingin tahu karena ini pilihanku

Tak bisa kau hindari racun ku ‘kan lumpuhkan kamu

Jangan salahkan siapa-siapa kalau kau tak percaya

karena ku tak ragu-ragu saat kau mencumbuku


Stay away from me

Speakin’ my language and make it swing

Better to say

Amateur said i’m your teacher


Whomsoever, Whensoever, Whatsoever


Biar diriku

Ikuti dirimu jadi hambamu

Untuk cara jadi jadi karyamu

Jangan kau jadikan ku simpananmu

Tak tahan diriku saat


Kamu melihatku nafsu kau pikir ku tak tahu

Dekatiku seakan kau tak perduli waktu

Gayamu buaiku ku akui aku mau

Kau godai aku


Melihatku nafsu kau pikir ku tak tahu

Dekatiku seakan kau tak perduli waktu

Gayamu buaiku ku akui aku mau

Kau godai aku


Melihatku nafsu kau pikir ku tak tahu

Dekatiku seakan kau tak perduli waktu

Gayamu buaiku ku akui aku mau

Kau godai aku


Stay cool and lovely


Friday, July 08, 2011

Pengakuan Ikhlas Seorang Umat Islam

Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph.

Saya dilahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India Muslim dan mak saya orang Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India dan emak saya berada di Kedah,Pondok Kg Pisang. Pada 1970 saya telah pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawan tetapi gagal.


Saya terpaksa tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama Father Chong. Kami diberi layanan istimewa, tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris. Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, dari Kuala Lumpur bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal di Seksyen 14, Jalan Gasing, Petaling Jaya.


Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing dan dibina khas! untuk orang Melayu beragama Islam (ada hingga sekarang). Setelah satu tahun saya tinggal di sana, saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara untuk sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalam Bahasa Malaysia.


Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi pemimpin Agong W anita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong w anita Kristian seluruh Indonesia. Saya pulang ke Malaysia, kemudian dilantik sebagai pendakwah dari Perlis hingga ke Johor Bahru. Oleh kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina selama 1 bulan, belajar selok belok Kristian dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia kerana terdapat orang Malaysia ,Singapura dan orang Filipina.

Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar RM60.00 sehari, kenderaan percuma, seramai 6 orang. Selepas itu dihantar ke Singapura selama 1 bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Teluk Intan. Beliau adalah Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapura. Beliau juga adalah bekas Tentera Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan setiausha agong Kristian Singapore Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua dakwah bersama 6 orang kawan.


Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit RM1,40000, bersama 2 orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri Perak. Pada bulan Januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibrahim, Kadi daerah Ipoh dan membawa saya bertemu Mufti Negeri Perak dan En Azlan, Pengarah Jabatan Agama dan saya terus bertaubat.


Jumlah Kristian seramai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama penduduk Negeri Perak dan Johor Bahru, Manjoi dan Rapat Setia (Perak). Cara hendak mengenali mereka Lelaki - Berseluar hitam, berbaju putih, bertali leher hitam, bawa beg James Bond (elaun satu hari RM60.00 ). Perempuan - Berbaju putih skirt hitam dan reben hitam. Di Kuala Lumpur - Daya Bumi, Kota Raya dan Sg Wang Plaza.


Cara-cara berdakwah:

Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal (asrama 120 katil, makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan diberi sejenis air hitam (holy water). Setelah diberi minum 1 minggu l ida h menjadi hitam, tidak boleh mengucap dan mendengar azan macam menutup telinga hal dakwah Islam t ida k mahu.. Air itu khusus untuk orang Islam sahaja. Kewangan gereja RM12.6 juta, sumber dari Sabah, Sarawak , Filipina dan Singapura..


Motorola adalah penyokong dakwah Kristian ini (terletak di Petaling Jaya, Pulau Pinang dan Senawang). Senawang terlibat seramai 200 orang, ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail orang Sungai Petani Kedah. Haji Hanapi bekas guru - akibat desakan hidup terpengaruh dengan Kristian. Sekolah yang paling teruk dilanda Kristian ialah Victoria Institution. Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah Kristian-susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk.


Di Ipoh

Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untuk main-main saja, akhirnya dia bertaubat. Banting Kamariah bt Sidek -lepasan sekolah ditarik oleh seorang guru Cina (pendakwah Cina dibayar RM165.00 sehari) En Salleh Omar yang menawarkan cek sebanyak RM10 juta kepada Yusof Noor untuk mengadakan persidangan Kristian sedunia (sebagaimana tersebar di akhbar) 1982.


Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah, Seremban balik ke Nibong Tebal, accident motor, d ida lam tudungnya ada salib. Punca terjebak dalam Kristian:


1. Desakan hidup

2. Kurang agama


Beliau telah dapat menarik semula 300-400 orang kepada Kristian. Beliau sekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada Kristian. Padri Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin Ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan padri itu. Beliau telah dihantar ke Melaka (masjid paling banyak). Beliau pergi setiap masjid bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid. Selepas mesyuarat 3 hari saya hantar 6 orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400 orang telah masuk Kristian di Melaka.


Target Kristian: Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu Fatihah dan dengan rock-pameran di kapal-kapal. Cara untuk masuk Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7...00 pergi ke mahkamah di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar (sukar hendak dikesan)


Beliau beri penerangan kepada

1. Polis Bukit Aman,

2. Pusat Islam (untukmenyedarkan umat Islam) Bila dibaca kitab t ida k akan terpengaruh dengan Kristian ini. Seorang bekas padri Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah,Batu Gajah) pernah menjadi padri selama 23 tahun. En Abd Rahman adalah berdakwah di dalam bahasa Inggeris. Beliau sebagai padri dikenakan 4 syarat

1. Tidak boleh hisap rokok

2. Tidak boleh minum arak

3. Tidak boleh makan benda-benda berdarah

4. Tidak boleh kahwin.


Holy Water dibawa dari Indonesia (Ketua padre Indonesia ) bapak Bruto yang menyediakan air ini. Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasat dan mereka ada lesen. Ketua padri Kamaruddin Hj Ahmad. Dalam pada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian iaitu,Kelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.


PENGUMUMAN - HARAP DISAMPAIKAN! KPD ORANG ISLAM KITA

Thursday, July 07, 2011

Cik Miela promote blog korang??


Blog ini pada pengamatan Cik Miela: Cantik, cepat loading n salu masuk contest yg menarik. Bagi korang yang suka masuk contest, blog ni korang boleh tahu contest yang terbaru...So korang tak ketinggalan macam tu. Empunya blog http://sufiana1992.blogspot.com/ ialah nurul sufiana binti ramli berumur 19 tahun....



Cerita seterusnya ialah Cik Miela nak bagi peluang untuk follower cik Miela..Hanya follower sahaja..Kalau nak blog korang dipromote kan, korang mesti jadi tiga orang yang terawal yang komen entri ini. Tetapi korang mestilah tinggalkan link blog korag di bahagian komen tau..cepat Cik Miela tunggu ni,

Wednesday, July 06, 2011

Amacam filem Karak, best?


Pada pandangan Cik Mielalah filem ni banyak kelainan dari filem lain, so Cik Miela bagi 3 1/2 bintang. Cik Miela dah selesai tengok filem ni semalan. So Cik Miela nak review filem selepas menonton filem nie.



Hantu
Ternyata hantu dalam cerita ni lain sangat, salu dalam filem lain mesti rambut pajang baju putih. Part pertama ketika sang isteri melihat suaminya dimakan hantu memang kisah benar tapi tak dihebohkan pun. Lepas ada hantu budak dan mak yang berpakaian baju kebaya hitam. Last sekali ada hati nenek tua yang menyebabkan mereka kemalangan dan mengikut Zura hingga ke hutan.


Watak
Watak dalam filem ni Nik, Zura, Jack dan Ida. Watak paling menonjol ialah Nik lakonan Shahir AF8 dan Zura lakonan Sheira Ayob. Nick dan Zura merupakan pasangan dua merpati sejoli dalam filem. Nik seorang yang taksub kepada benda mistik, suka bergurau dan romatik terhadap kekasihnya. Manakala Zura seorang alim tetapi pengangan agamanya makin jauh sejak melanjutkan pelajaran ke kolej. Watak paling misteri tentulah Pak Malam.


Ending

Lepas si Zura tu lawan hantu kat kubur lama dengan membaca ayat kursi, akhirnya dia dan si Nik terdengar bunti siren kereta polis dan terus ke tempat kejadian. Mereka melihat mayat kawan-kawanya iaitu Jack dan Ida akibat kemalangan selepas di gangu kereta volkswegen kuning. Dan lebih sedih lagi apabila mereka melihat mayat yang ketiga itu adalah Nik. Rupa-rupanya kawan-kawan yang megikut Zura selepas kemalangan tu roh mereka or hantu kot. So, dengan sedihnya Si Zura tu terpaksa merelakan dan melepaskan Nik buat selama-lamanya. Begitulah ceritanya, macam vc kebahagian dalam perpisahan gitu.

Monday, July 04, 2011

Lirik Hatiku Milikmu- Nera AF9

Ok lirik untuk bulan ni Hatiku Milikmu daripada Nera AF9..Bulan ni special cikit sebab nanti ada lirik bonus, so nantikan. Sementara itu enjoy this lyric.....ok?


Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu

Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Saturday, July 02, 2011

Lucky Draw sempena larian 1 murid 1 sukan

Sape yang lari pagi tadi sempena larian 1murid 1 sukan? http://www.emocutez.com,sila angkat tangan. Wah ramainya,haha ni baru intro ayat.Nasib baik larian tadi tak jauh, kalau jauh boleh pengsan http://www.emocutez.com ni. Kat sekolah korang mesti ada aktiviti best selepas larian. Sekolah Cik Miela pun ada aktiviti tapi tak banyak pun sebab selepas tu ada perjumpaan kokurikulum. Lepas lari, kecewa http://www.emocutez.com la jugak tak dapat medal sebab hanya 100 orang je dapat, alahai ruginya. Tapi dapat gula-gula, hmm bolehlah. Setiap perserta larian akan diberi nombor la.Angka giliran perserta Tingkatan 5 ialah A***, tingkatan 4 B***, tingkatan 3 C***, tingkatan 2 D*** dan tingkatan 1 E***. Isitmewanya nombor tersebut akan diambil untuk cabutan bertuah. Hanya 100 orang yang dapat hadiah. Punya lama tunggu http://www.emocutez.com kotlah dapat luckydraw. Bila nak habis luck draw. macam tak yakin je dapat.Dan apabila cikgu mengumumkanhttp://www.emocutez.com pemenang luky draw untuk second last.....

-
-
-
-
-
-
-
Ni tingkatan 5.No A0 dan belakangnya ada no 9 (dalam hati berdebar-debarhttp://www.emocutez.com nie sebab A0*9 kena ni, tapi nombor tengah takde. Kalau bukan aku, cepat cakap la yang orang tu bukan aku)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
NOMBORNYA IALAH A094(wah terkejutnyahttp://www.emocutez.com.. Bila bangun macam tak yakin je dapat, kalau silap orang malu ni).

Akhirnya Cik Miela datang ke depan untuk ambil hadiah, memang hadiah tu milik Cik Miela. Tapi yang last dapat tu cikgu,jadi Cik Miela la pelajar terakhir yang dapat hadiah.Bersyukurnya,bertuahnya,http://www.emocutez.com 2B gitu.so, begitulah ceritanya...

Ni hadiahnya, sory gambar tak jelas