Wednesday, April 26, 2017

Ezbuy Mudah Murah dan Cepat !!

Salam Readership. Mana nak cari website shopping global yang murah kalau bukan Ezbuy Malaysia. Banyak jugak pelbagai jenis barang, baju, makanan, kasut dan pelbagai barang international. Pendek kata hampir semua ada boleh didapati harga berpatutan malah ada yang lebih murah daripada harga produk local di Malaysia. Jadi korang tak perlu lah tempah tiket flight semata-mata nak dapat barang luar negara sebab segalanya ada di Ezbuy!!.



Untuk pengetahuan korang Ezbuy Malaysia dimiliki oleh EZbuy Holdings Limited sebuah syarikat yang menawarkan servis membeli belah profesional di atas talian. Barang-barang yang dijual merangkumi barang daripada negara seperti China, Korea, USA dan Taiwan. Jom kita tengok produk apa yang menarik di Ezbuy:


Klik gambar untuk lihat product Kdrama


Kdrama Product
Product macam ni paling Miela suka sangat 😍😍😍. Kalau dapat ni boleh feeling-feeling jadi watak herion, cuma hero je takda 😝. Antara barang dijual inspirasi daripada drama favoret korang seperti Goblin, Weightlifting Kim Book Joo, The Legend of The Blue Sea and Descendants the Sun.

Klik gambar untuk lihat Goblin doll

Antara produk kategori Kdrama, Miela suka Goblin Doll, omoooo nomu-nomu cutetaaa. Walaupun drama Goblin lama dah habis, tapi macam tak boleh move lagi nampaknya 😂.


Klik gambar untuk lihat K-Beauty product

K-beauty Product
Seperti kita tahu, di Korea juga terkenal natural product terdiri barang makeup dan skin care. Kalau rasa nak jadi persis artis korea macam Song Hye Kyo, Lee Sung Kyung, Kim Soo Hyun boleh bolehlah memcuba dengan harga berpatutan. Pelbagai jenama dalam kategori K-Beauty dijual seperti Etude House, Nature Republic, Laneige, The Face Shop dan lain-lain. Mostly barang K-beauty dijual direct daripada Korea so takda ragu-ragu samada produk tu fake atau tidak. 

Klik gambar untuk lihat Laneige BB Cushion Pore Control

Leneige BB Cushion memang antara product BB Cushion terbaik di dunia. Memang recommended untuk beli sebab bila apply rasa smooth je muka. Di Ezbuy korang boleh dapat harga diskaun sebanyak 40%.

Klik gambar untuk lihat K-Fashion product


K-Fashion Product
Dah pakai skin care dan makeup product dari korea, try pulak K-Fashion barulah rasa macam orang korea betul 😂. Dalam Ezbuy, banyak fashion inspirasi dari Korea seperti dress, blouse, skirt, topi dan sweater memang cantik la. Harga berpatutan hanya boleh dapat di Ezbuy je.

Klik gambar untuk lihat topi Kang Gary
Paling terkejut sekali bila tengok harga topi Kang Gary, serious weh murah. Selalu tengok tempat lain mau harga mahal berpuluh-puluh. Sini dapat belas-belas je, berbaloi kalau korang beli.


Banyak kan barang-barang menarik di Ezbuy. Ezbuy juga ada pakej menarik iaitu Prime Membership Program. Kelebihan Prime Membership Program korang dapat harga shipping fixed iaitu RM8.80 tidak mengira berat, size parcel ataupun kuantiti. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh klik info Prime Mambership Program.

Alang-alang dah cerita tentang Ezbuy, Miela nak share korang RM15 voucher. Caranya klik RM 15 voucher dan jangan lupa register yer. Then, enjoy your shopping 😘.


Sunday, April 23, 2017

Sushi King bukan sekadar sushi

Salam Readership. Kerap jugak eh blog ni update pasal makanan. Nak buat macam mana, modal update entri cuma makanan ja 😂. Maybe I'm food lover. Baru-baru ni Miela baru makan Sushi King. First time kot pergi sebab Miela bukan peminat sushi. Tapi entah macam mana tah mood macam orang mengidam, tetiba nak makan benda tak berapa suka makan. Actually bukan nak makan sushi pun, sebab I tergoda iklan kat Facebook Sushi King. Baru tau Sushi King bukan ada jual sushi je, tapi makanan Jepun lain seperti udon, ramen, salmon grill dan lain-lain. Nampak sedap pulak tengok iklan dia. 



Dalam Sushi King mesti ada benda alah ni. Yang sushi bergerak-gerak macam kat tempat letak luggage kat airport tu. Yang ada kat situ tu untuk side dish, kalau nak ambik, boleh ambik je. Tapi jangan lupa bayar ek 😁.



Antara menu yang ada selain Sushi. Sebenarnya banyak lagi tak sempat nak tangkap gambaq semua sebab excited nak order. Miela pilih mixed bento kemudian Milo Dinosaur. Adik pulak pilih Udon Black Paper dengan sushi sotong.


Tadaa makanan dah sampai. Untuk taste paling sedap kitorang order ialah Udon Black Paper. Kalau korang pergi Sushi King mesti try Udon Black Paper, sedap weh. Harga dia cuma RM10++. Yang Mixed Bento sedap jugak, especially salmon dengan ayam goreng. Ayam Goreng dia sedap sangat. Nasi dia pulak nampak ja sikit tapi makan sikit je dah kenyang, sebab dia lembik macam ada letak something yang kita rasa kalau makan sikit pun kenyang. 

Jadi kalau nak merasa keenakan makanan di Sushi King boleh pergi ke cawangan terdekat. Untuk lebih lanjut boleh ke website Sushi King atau Facebook Sushi King

Friday, April 21, 2017

Review MyKuali Penang White Curry Noodle



Salam Reaership. Pernah tak rasa MyKuali Penang Noodle's?. Kadang-kadang hampa lalu kat bahagian instant noodle, nampak jenama MyKuali tapi tak rasa nak membeli pun sebab hampa setia dengan jenama instant noodle lain. Atau harga dia agak mahal sikit *tak mahal pun dengan rasa dia yang padu!!. Lagipun time zaman student mesti nak beli instant noodle yang murah, berjimat la katakan huhu. Jangankan hampa, ceq pun sama.

Kalau kat Lazada orang tercari-cari kot benda ni


Tapi kan tetiba nak merasa MyKuali punya selepas tengok video Khalid menceritakan tentang keindahan Malaysia dalam variety show korea. Dalam video tu ada mention instant noodle mykuali tersenarai most delicious ramen. Sampaikan depa makan instant noodle tu pun licin dibuatnya. Miela tengok pun nampak terliur jugak, jadi I try la sambil tertanya-tanya kenapa orang korea pun gila ramen Malaysia padahal kat korea banyak kot ramen yang sedap.  Kalau nak tengok video tu balik, bolehlah skip minit ke 15.2 di https://www.facebook.com/azie.azri/posts/1466471280051234

Tengok gambaq pun rasa lapaq balik  waaupun tak letak hiasan apa 😂😂😂


Tapi Malaysia terbalik pulak, sedangkan kita tergila-gila Samyang hat pedas tu tak try ramen negara sendiri padahal paling sedap kot. So tadi baru try perisa White Curry MyKuali Penang Noodle's punya. Rasanya perghh pekat gila. Rasa macam mee kari betul. Perencah dia ada empat jenis sekali pes untuk santan. Patutlah rasa mee kari betul. Memang worth to buy laa.

p/s: Lidah manusia lain-lain. Tapi bagi ceq, maggi ni memang sedap. Padu!. Kalau nak beli mee ni kat lazada boleh la ke link ini.

Sunday, April 09, 2017

Majalah Gila-Gila di Pekan Kartun, Zoo Taiping Perak


Salam Readership. Sememangnya majalah Gila Gila merupakan salah satu majalah favourite masa zaman sekolah dulu selain majalah Ujang, Mastika, Bintang Kecil, Yezz dan lain-lain. Memang dari zaman sekolah rendah sampai zaman PMR rajin baca macam-macam majalah, tak tipu wei 😂. Budak sekarang mana rajin nak beli majalah ni, suma baca kat online je. 

Semalam Miela temankan adik Miela pergi Pekan Kartun kat Zoo Taiping. Pekan kartun macam event mengumpulkan kartunis, pelukis dan ada berkaitan anime sikit la gitu kot. Nak tau lebih lanjut, boleh usha di page Pekan Kartun Ipoh .

Suasana pekan kartun






Benda yang tertarik di mata Miela adalah Majalah Gila-Gila. Tak tau sekarang ni payah nak jumpa majalah ni. Kebetulan kat event dia jual harga murah, 2 dapat RM5. So Miela beli la dua. Paling best dapat tanda tangan free daripada kartunis entah siapa nama dia sebab lupa. Fail sebab lama tak baca majalah Gila-Gila 😂.




Seronok jugak dapat tanda tangan kartunis tu sendiri. Dulu masa kecik teringat nak dapat tanda tangan dari kartunis tapi tak mampu sebab masih kecil. Majalah Gila-Gila memang nostalgia sangat. Entah-entah budak sekarang tak tahu kewujudan majalah ni. Bacaan bercetak zaman dulu orang sangat hargai sebab berbayar dan depa akan simpan baik-baik dan boleh baca berulang kali . Bebeza bacaan online dahlah free, orang akan baca sekali dan terus lupa apa yang dibaca.