Sunday, November 25, 2018

Dapatkan kupon dan T-money percuma dari KTO (Korea Tourism Organization)


Salam Readership. Sebenarnya Miela merancang nak pergi korea dalam bulan februari tahun depan. Doakan tau semoga urusan di pergi Korea dipermudahkan, sesungguhnya travel ke korea merupakan impian dah lama dah idamkan. Hehe tak sabar nak jumpa oppa kat sana 😝

Sebagai persedian, jadi Miela banyak research tentang travel ke Korea sebelum nak pergi. Kebetulan juga baru tahu Korea Tourism Organization ada offer sesiapa jawab survey akan dapat booklet voucher dengan T-Money free. T-Money paling penting ibarat Touch n Go dekat Korea. Kalau beli nak dekat RM10 covert duit Malaysia. Why not grab benda yang freee je muahahahaha.

Boleh jawab survey di website KTO

Caranya korang perlu daftar ahli dan jawab survey di Discover Korea Your Way (DKYW) 2018 . Disebabkan Miela jauh dengan Korea Plaza, jadi Miela sent photocopy IC dan tiket flight by post je. Miela sent sampul post laju prepaid warna oren size S. Dalam sampul kena sediakan siap sampul prepaid untuk Korea Plaza post balik yer.


Dah sampai bookletnyaa. Dia satu booklet inform tentang tempat menarik di korea dan satu lagi peta di Korea


Peta ni penting, tambah peta subway ni. Kena study betul-betul sebelum pergi sana. Kalau sesat negara sendiri takpe, sesat di negara orang faham-faham jelah aigooo



T-money sangat berguna di Korea nanti. Tinggal reload je nanti kat sana. 



Kupon sehingga promo 40%, banyak tuuu


Website Korea Tourism Organization banyak info berguna untuk merancang nak pergi Korea. Kalau nak tau setiap tahun KTO offer voucher free tau. Kalau korang nak dapat info atau lagi banyak voucher boleh je terus ke Korea Plaza dengan bawal salinan IC/pasport dan tiket flight.

Korea Plaza
Ground Floor, 
Menara Hap Seng,
Jalan P Ramlee,
50250 Kuala Lumpur

1 comment:

  1. selamat melancong ...
    penting tahu pasal subway tu coz boleh jimatkan masa time nak cari station yang betul,
    tapi org korea peramah ... kalau sesat, tanya jer dorang .. ada jer org korea faham english ...

    ReplyDelete