Sunday, January 30, 2011

Contest Header paling comel


Ahaa, kali nie cik mila nak try contest nie,, kot menang ka,,x mnang pun xpe..dan temanya colourful..tanpa buang masa ini lah syarat2 nye....

1. Mesti follow blog Auni and Ila .
2. Mesti ade blog , tak de pegi SIGN UP .
3. Buat satu entri pasal kontes ni yang bertajuk " Contest Header Paling Comel " dan sertakan header anda yang comel lote tu .
4. Dah tulis entri tu, hantar link entri anda melalui comment .*Jangan lupa tulis nama dan URL blog ya*
5. Peserta adalah terhad , hanya 50 orang boleh JOIN .
6. Letak banner kontes ni di entri dan sidebar .
7. Header mestilah bertema, tema dia hanya purple,pink,blue,green and colourful ONLY .
8. Kalau orang yang join bawah 10 orang , maka kontes ini serta mertanya dibatalkan .
9. Tag hanya 3 orang bloggers SAHAJA .

yang di tag

Saturday, January 29, 2011

Thanks a LOT



Thanks a lot
Hari nie walaupun pun penat jadi sukarelawan pbsm kat sekolah tadi , cik mila begitu seronok sekali..ohh, nak tau macam mane cik mila jalankan tugas, fuhh tadi ramai juga pengsan, kejang kaki bahkan ada yg sampai bawa ke klinik…..ok, kita terus tajuk hari ini,, why the title post today is thanks a lot?…sebabnya ada orang buat entri pasal cik mila…tetapi bloggernya orang Indonesia…sungguh cik mila tidak begitu menyangka sekali..so, bagi saya tak semuanya orang Indonesia jahat macam kat berita, walaupun macam berita kurang enak di dengar..kalau kita buat baik kat orang, tentu orang itu buat baik pada kita juga…macam mana cik mila boleh kenal dengan blogger Indonesia itu,,jap nak bagtau nama dia dulu ialah zenita ahmad..dia terjumpa blog cik mila, kemudian dia add friend cik mila kat fecebook..so dari situ dia tanya gimana nak blog yang bagus, jadi saya membantu dia buat blog..sebenarnya pengalaman cik mila tentang blog bukanya banyak sangat, rasanya ada blog lagi lawa n best….yang tak disangkanya, dia buat blog tentang saya, woo, thanks a lot…walaupun kadang2 cik mila nie engak gerti bahasa Indonesia, tapi boleh la jugak sebab banyak tonton sinetron Indonesia kat Malaysia, bolehlah komunikasi dengan zenita itu…ok, la cukup kot entri kali nie, bye


p/s :gmbar kat ats sekali tu ter upload besar ek..hehe

Friday, January 28, 2011

Bila mila tulis blog


Ahaa…asslamuaikum sume…cik mila tulis blog lagi..ok hari nie cik mila tukar banner baru, namanya bila mila tulis blog…nak tahu knpe letak nama bila mila tulis blog. Macam nie, budak kat sekolah saya salu panggil saya mila, sbb nama saya ni kadang2 kala payah nak sebut..contoh ada panggil syamila, sharmila, n samia pun ada..patutnya panggil SALMILA kan..lepas tue, kadang2 depa tue gurau2 nyayi lagu mila bila cinta,so dari situlah idea datang..amacam lawa tak banner nie..yang nie cik mila buat sendri tau, pakai paint and photoscope..ok lah takat nie ja kot…sebab tension giler ri nie..esok pulak kne jadi sukarela pbsm kat sekolah coz ada pertadingan mrentas desa peringkat negeri…bye….


p/s tq kpd yg rajin like entri kat blog nie...tq so much<3