Saturday, May 28, 2011

Ending cinta melody

Mungkin korang tahu dan mungkin juga korang tak tahu bahawa ending cinta melody yang melody tidak akan bersama dengan elang. Bukan sebab mereka adik-beradik tetapi melody lebih cintakkan raffi. Ok jom baca sinopsis cinta melody episode akhir iatu episode 36:


Saat Melody dan Raffi berada di hotel, Raffi meminta dua kunci kamar untuk mereka. Melody menanyakan soal pemesanan dua kamar tersebut, Raffi menjelaskan bahwa mereka sedang tidak ada di rumah, jadi mereka tidak harus pura-pura tidur dalam satu kamar.Sementara itu, Sonia mengatakan pada Anggika, bahwa dirinya tidak mau menikahi Elang. Namun Anggika berusaha membujuk Sonia kembali. Sonia hanya diam dan tidak berkata apa-apa.


Tambahan sinopsis dari cik miela: Akhirnya melody tahu bahawa Pak Bharata itu adalah bapanya. Melody lebih memlih cinta Raffi daripada Elang. Disaat Elang melihat Melody memeluk Raffi di wad, elang melihat lalu beralalu pergi.


Kesimpulan: Walaupun cik miela dah tahu ending dia, tapi cik miela tetap lagi menonton sinetron cinta melody,hehehe. Ending dia memang sad ending, tapi korang kena tahu bahawa tak semestinya cinta pertama akan bersatu. Betul tak??

Friday, May 27, 2011

SAYA BLOGGER GURL COMEL



Korunk nak join..klik sini(sory tak reti linkkan banner)...kalau korang join berkemungkinan besar akan direview oleh MaiRa QuEeN...tengok nasib sape dapat kan?

Thursday, May 19, 2011

Cik Mila bertukar!!


Ayoo bunyi tajuk macam kartun digimon je..Tadi cik miela blogwalking, ada nama blogger cik mila jugak.Entah la kenapa boleh sama, mungkin kebetulan kowt. Yelah kat dunia ingat kita sorang jew nama kita , orang lain ada juga nama yang sama. Bagi elak salah faham kan, mulai hari ini cik mila bertukar kepada Cik Miela. Cuma tambah E je. Takpa la asal ada bunyi. Sekarang korang panggil la Cik Miela yer....

Cik Mila tinggal kenangan..:(


P/s: Al-Fatihah to http://telordibasuh.blogspot.com/

Tuesday, May 17, 2011

Nur Kasih The Movie VS Karak


Dalam bulan banyak betul filem yang best2. filem buatan malaysia yang best pada bulan nie ialah Nur Kasih The Movie dan Karak.Agak-agak yang mana bestnyer?


Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie adalah sambungan daripada drama nur kasih yang ditonton 4.5 penonton(kalau tak silap la). Filem nie pasti menbuatkan korang menangis, so kalau nak tengok bawa tisu banyak-banyak tau,hehe. Filem nie berkisar kehidupan Nur Amanina, Adam dan Aidil selepas enam tahun. Aidil yang sememangnya seorang lelaki yang tabah kini meneruskan hidupnya bersama dua anak kecilnya tanpa isteri tercinta disisi. Adam yang mula menjumpai jalan lurusnya, berusaha untuk mngekalkan laluannya tanpa menyimpang lagi dan Nur Amina, seorang gadis suci ini semakin kental melalui cabaran hidup sebagai seorang isteri.


Karak

Filem nie menampilkan hero melaya iaitu shahir(favourite nie), kilafairy dan Shera ayoib. Nie merupakan filem seram pertama daripada KRU Studio. Hantu dalam filem nie memang lain daripada yang lain tau. Lagipun filem berdasarkan kisah benar pasal lebuhraya karak. KaraK mengisahkan 4 pelajar kolej yang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Kuantan. Mereka mengalami kesesakan luarbiasa di lebuhraya Karak dan bernekad mencari jalan alternatif iaitu melalui jalan lama tanpa menyedari keputusan ini bakal merubah kehidupan mereka selama-lamanya



p/s: Dua-dua best..tapi panggung wayang jauh dari rumah cik mila, so tak dapat tengok melainkanbeli astro first. Kalau ada rezeki boleh la tengok kat pawagam tuh.hmm...

Queenpink lucky follower






ok cik mila nak join contest nie...jom tengok syarat2nya....

  • LIKE page ini http://www.facebook.com/pages/Lens-Mania/191076564268491
  • Kemudian pergi ke ke link ini dan klik LIKE juga
  • Follow blog QueenPink dan blog QUEENPINK
  • Informkan kat komen FB yang anda dah vote Queenpink
  • Buat entri yang bertajuk "Queenpink lucky follower" dan letakkan banner wajah Queenpink yang di atas ini di entri dan sidebar blog anda berserta dengan link sekali ye
  • Bila dah siap,tinggalkan link anda kat komen entri ini dan sertakan sekali ID FACEBOOK anda
  • Cabutan akan dibuat secara manual dan akan dicabut oleh Queenpink
  • TARIKH TUTUP : 18 MEI 2011 JAM 12 TENGAH MALAM

-sumenya saya dah like....harap2 dapat la hhehe

Sunday, May 15, 2011

Aku sedih markah bm karangan teruk..:(

http://www.emocutez.comSebenarnya lama dah cik Mila nak update, tetapi tiba-tiba cik mila terkenang dengan markah bm karangan teruk la bagi cik mila..markahnya ialah 6*...teruk tak?Paling teruk spanjang jawab soalan karangan nieh, tak pernah pun dpt 60 lebih. Padahal cik mila jawab soalan no 1 DEMENSI DIRI..seday sangat dpt markh bm1 tauhttp://www.emocutez.com, lepas hari tu cik mila cari kat goggle, cari tip menulis karangan dengan baik, banyaklah kat situ..takpa markah yang teruk tu boleh dijadikan pemangkin untuk berjaya. Betul tak?. Cikgu ada la komen kat cik mila pandai tulis cerpen, tetapi kenapa markah karangan teruk?http://www.emocutez.com. Sebenarnya start tahun ni cik mila nak berhenti tulis cerpen buat sementara, lepas spm baru sambung balik pastu letak hasil karya kat blog nie. Sebabnya rasa-rasanya semua kawan cik mila kalau jawab soalan bahagiaan B mesti no 1, 2 atau 3. Soalan no 5(cerpen) tak de pun yang jawab, so cik mila berhenti la. Lagipun cikgu galakkan buat soalan 1, 2 atau 3. Lagipun Cik Mila tak rasa cerpen cik mila bagus sangat la, tapi ok. la. hMM, Apa pendapat korang?http://www.emocutez.com

Saturday, May 14, 2011

Gambar:cute cat


Lama betul cik mila tak update ruangan photo..Kali cik mila letak cute cat..haha, harap korang enjoy yer...



Teringat kat awek la tu


terkezut....


Wow, friend dlm fesbuk aku dah 1K



Candle light dinner gitu



Nah nie penyepak untuk kau!!



zzzzzz.....


Akhirnya, siap jugak umah aku nieh


Senyum.....




Jap g nak nak pi office...


Ingat justin bieber je ke boleh buat gaya
macam nie.Aku pun boleh la..



Thursday, May 12, 2011

Blog paling simple tapi Bebas


Ahha, asyik join kontest jew..nak join klik sini

Tajuk:lelaki dan kekacakan: Apa itu kacak? (part 2)

Ok part 1 dah habis bersambung di part2 dan merupakan part terakhir. Malas da nak tulis entri panjang-panjang kang jemu pulak korang kan?. Kalau kita baca yang part 1 tu, ada list lelaki terkacak kat malaysia kan?Persoalanya mengapa artis itu di anggap kacak?. Menurut kamus dewan kacak di definisikan sebagai kelihatan gagah, segak dan tampan. Kalau maknanya kedua pulak angkuh dan sombong. Aik kacak tu sombong ke?tak percaya tengok kat kamus dewan. Manakala maksud kekacakan ialah keadaan atau sifat kacak. Sekarang dah faham maksud KACAK tu ape?

Gambar nie takde mengena pown

Agak-agak apa ciri-ciri kekacakan pada lelaki dari pandangan perempuan yer?. Ada perempuan anggap lelaki yang jambu di anggap kacak. Tahu kan jambu tue macam lelaki muka baby face tu, ala-ala justin bieber tuh. Ada yang kata dari stye. Dengan rambut tercacak-cacak, baju and cara berjalan. Tambah-tambah lelaki tue pada shuffuel ke, pandai main gitar malah pandai nyayi ke, lagi la digilakannya.

Lagi satu mungkin perempuan anggap lelaki tu kacak bila lelaki tu maskulin. Ala badan yang sasa-sasa tue. Yang penting bukan sontong yer. Ataupun lelaki yang aktif dalam sukan. Ada la sebilangan awek-awek minat lelaki macam nie, nampak seksi gitu,kowtla(kalau i tak minat la..Sebab antisukan). Yang paling penting ramai perempuan suka lelaki yang kacak rupa kacak hati. Lelaki macam ni like prince charming gitu. Muka dah hensem, hati baik jer.Kiranya gentleman lar. Tambah-tambah lelaki tu taat agama, tak tinggal solat. Cahaya keimanan pada muka lelaki tu, menbuatkan lelaki tue lagi kacak.

Kalau korang perasan la, kalau lelaki tue jahat manapun, cahaya kekacakan tu tak de la walaupun muka tu dah memang hensem. Dah muka penyagak, macam tu la. Manakala, kalau orang tu baik sangat-sangat, cahaya kekacakan memang ada sikit la. Orang pun senang tengok. Tapi kalau muka penipu, cik mila tak tahu la kan. Kesimpulanya, kacak ke tak kacak tapi kenalah kacak hati. Iman tu kena penuh di dada. Kalau perempuan di luar sana pilihla lelaki yang mencintai dirimu dan kamu mencintai dirinya (tak la nak bercinta bertepuk sebelah tangan kowt) bukan sebab muka yang kacak. Dah la cik mila pun tak larat nak merapu nih.

Sunday, May 08, 2011

Exam fever


Mulai minggu niehttp://www.emocutez.com sampai 27 mei cik mila exam pertengahan tahun, maknanya jarang sedikit la cik mila update blog,huhu. Tapi cik mila akan curi-curi masa sedikit buka blog. Hopefully, dapat good resut, kalau boleh sume subjek dapat kredit. Lagipun cik mila nak buktikan orang yang salu onlinejuga boleh dapat result yang baikhttp://www.emocutez.com, sebab pandai bahagikan masa. Untuk exam kali nie, cik mila buat kat dewan, fuhh penathttp://www.emocutez.com kowt angakat meja dan kerusi kat dewan, dah la dewan tingkat dua. Kelas cik mila pulak jauh dengan dewan. Tak tahu sebab apa cikgu suruh exam dalam dewan, mungkin nak bagi semangat dan rasa exam spm yang sebenar kowthttp://www.emocutez.com..

Tutorial: Cara buat header tanpa mengunakan adobe photoshop


Korang tahu tak cam ne nak buat header tanpa mengunakan adobe photoshop??tak tahu ke, pakai gimp software la. Kalu korang nak, download kat sini. Cik Mila buat tuto nie sebab ada orang tanya, so apa salahnya kita kongsikan cikit ilmu tu..Ok jom kita mulakan tutorial kita pada hari ini...
1. Nak buat header, mestilah kena buat pakai photoscope, korang ada kan?Korang edit la ikut header citarasa korang. Untuk tutorial cik mila tunjukan contoh header yang simple....

2. Buka gimp software pulak. klik file>open..pilih header yang korang buat tadi
3. klik Fuzzy select tool>right klik>layer>transparency>add alpha channel..tak paham rujuk gambar di bawah

3. Seterusnya klik edit>clear, macam biasa tak paham tengok gambar di bawah..maka muncul backgound petak-petak. Background petak-petak tue maknaya dah transparen dah..

4. Kemudia pergi ke file>save as. Tapi korang kena ubah sedikit name yang jpg kepada png..Kalau tidak tak boleh save nanti tak boleh save pulak..pastu apa lagi upload la header tu kat blog...semoga berjaya

p/s: Yang nie cik mila tau la, pakai adobe photoshop cik mila tak tahu...untuk korang yang kreatif, korang jugak boleh ambik mana-mana gambar dan transparen kan untuk dijadikaan header


Saturday, May 07, 2011

Haram sambut hari ibu


Alamak korang terkejut ke dengan entri nie?hehe.Cik mila keliru la hari ibu bila ek? ada kata semalam, hari nie atau esok. Ayoo peningnyer..Cik Mila nak kongsikan sedikit kat korang kenapa haram sambut hari ibu..Ni cik Mila jumpa kat FB. So, apa pandangan korang??


Mari kita singkap makna sebenar Hari Ibu / Mother’s Day menurut Wikipedia : “One school of thought claims this day emerged from a custom of mother worship in ancient Greece, which kept a festival to Cybele, a great mother of Greek gods. This festival was held around the Vernal Equinox around Asia Minor and eventually in Rome itself from the Ides of March (15 March) to 18 March. The ancient Romans also had another holiday, Matronalia, that was dedicated to Juno, though mothers were usually given gifts on this day. In some countries Mother’s Day began not as a celebration for individual mothers but rather for christians.”

Maksudnya di sini ialah bahawa hari ibu juga merupakan salah satu di antara perayaan yang disambut oleh orang kafir iaitu masyarakat yang beragama kristian. Greek kuno memanggilnya sebagai hari cybele iaitu ibu kepada dewa-dewa mereka. Dan Roman kuno pula meraikan hari matronalia sebagai tanda memperingati dewa juno iaitu mak kepada juventas, vulcan dan mars.

Rasulullah Shalallahu ‘Alaihi Wasallam pernah bersabda : “Sesiapa sahaja yang menyerupai sesuatu kaum itu , maka dia itu termasuk di dalam golongan mereka”

[Hadits Sahih - diriwayatkan oleh Imam Abu Daud R.H dalam sunannya, Imam Ahmad Bin Hanbal di dalam musnadnya Dan Imam as-Suyuti di dalam al-Jamie’ as-Shaghir, disahihkan oleh Al-Albani] wallahualam

Di dalam Islam, kita dituntut untuk menghormati ibu bapa kita setiap masa dan ketika. Bukannya hanya terhad kepada hari-hari tertentu sahaja seperti pada hari ibu atau hari bapa.




p/s: Bagi cik mila hari ibu adalah hari birthday kita. Why? sebabnya bila kita lahir, orang yang melahirkan kita itu ibu kita. Secara automatik, hari itu dia dah jadi ibu kita. So hari ibu la. Lagi satu, cik mila rasa hari-hari , hari ibu sebabnya hari-hari dia jadi ibu kita.

Friday, May 06, 2011

Lirik grenade-Bruno Mars


Update blog lagi...hehe. Lagu grenade nie memang best giler la. so untuk lirik bulan nie, ni la dye......

Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss,
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash

You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

If my body was on fire, ooh
You’ d watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never, ever, ever did baby...
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

Tutorial: cara nak tag blogger



Tadi ada seorang blogger nie tanya iaitu yasmin bella cam ne nak tag blogger. Fungsi mengetag kebanyakan digunakan untuk join dalam sesuatu contest. Kalau korang dah tahu, korang bolehla join mana-mana contest. Yang taktahu tue, jom tengok caranyer....

1. taip nama blogger yang hendak ditag..Contoh cik mila

2. highlightkan nama blogger yang hendak di tag

3. letakkan klik kat link(ala yang ada button gambar bumi tue).

4. Akhir sekali, letakkan url dye..tak paham rujuk gambar di bawah

Thursday, May 05, 2011

.::CoNtEsT bLoG PaLiNg cOoL !::.


Tadi ada tuan empunya contest nie ajak join contest blog paling cool, so cik mila kalau diajak of course la join kan...Korang rasa blog cik mila cool tak, ataupun hot..huhu. Apa-pun jom tengok syarat-syaratnya....


wajib follow bl0g eyza . if xfollow nti tatau ape yg akn eyza post nti .
tag kepada 5 owg blogger . pastikan dia tahu contest nih . xnk ( tag kpde sume )
stelah siap wt entry nih . link kan entry anda ke link sni d ruangan coment .
bermula dri ari ni 1/5/2011 - 1/6/2011 . lme kn ? huhuhuhuhu
hadiah nye .
tempat pertama : RM 30 @ topap RM30 .
tempat kedua : RM 10 @ topap RM10 .
tempat ketiga : RM 5 @ topap RM 5 .



tag?? cik mila nak tag sume follower lar, korang sume join la contest nie, sape lagi nak bagi hadiah free kat korang

Wednesday, May 04, 2011

Contest : Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool!


Ni ada kontest best,Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool!.. korang join la ek?..hadiahnya rm50,sapew nak bagi free kat korang kalau korang tak join kontest Cik Aish nie. Cik mila pun join gak, so kalau korang nak join contest dia, ni syaratnya.....

1. Mestilah menjadi follower Belog Cik Aish
2. Buat satu entry bertajuk Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool!
3. Dalam entry tu anda wajib letak 1 entry korang yang terbaik (letak link je)
4. Letak header Belog Cik Aish dalam entry tersebut dan linkkan ke Belog Cik Aish
5. Tag SEORANG rakan blogger dan pastikan dia tahu dirinya ditag
6. Letak link entry tu dekat entri ni



so, entri yang cik mila rasa tebaik is apabila sang lelaki minat korea
then, blogger yang di tag is yayang (org lain la pulak, takkan nak tag orang yang sama je)

Tuesday, May 03, 2011

100th follower


Akhirnya, cik jumpa juga follower ke-100http://www.emocutez.com iaitu farah..tq yer coz follow blog cik mila nie...entri nie pendek je, tanpa buang masa cik mila persembahkan award ini untuk follower yang bertuah niehttp://www.emocutez.com..........


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-






Sunday, May 01, 2011

Aku minat ADD MATH!!


Huu, untuk entri yang pertama di bulan mei, maka cik mila tetiba beggonghttp://www.emocutez.com nak tulis pasal entri nie.hikhik. Ok, straight the point, sebenarnya sejak kebelakangan tetiba je minat add math. Ye la time sekolah rendah dulu mate,cik mila salu dapat c, tapi alhamdulliah dapat B. Sama jugak time pmr, mula dapat c then result dapat B dalam pmr. Cik mila nie bukannya pro dalam matematik nie.

Hasil result cik mila yang 5A tue dapat la cik mila masuk ke kelas sains tulen. Kelas sains tulen mestilah berlajar ADD MATH. Minat terhadap add math nie bermula, apabila cik mila dapat jawab soalan add math berbanding rakan-rakan lain yang pro kira mengira nie,hehe. Memang la bagi yang kureng sikit bab mengira, tetiba dapat jawab dah kira satu nikmat tauhttp://www.emocutez.com. Bahkan clasmate yang pandai calculating markah mate tinggi dari cik mila, tapi markah rendah dalam add math daripada cik mila. Lagipun payah kowt nak lulus add math..Apa-apa pun add math subjek yang susah dan mencabar dan kadang-kadang boleh gagal. Sapa2 yang dapat kredit dalam add math akan diberi keutamaan untuk masuk U or Matrik. So, cik mila berazam untuk dapat kredit ke atas untuk add math....peace!!http://www.emocutez.com