Sunday, June 29, 2014

G. A Syoknya Ramadhan Datang Lagi 2014 by Tea & Coffee Lover


Salam Ramadhan. Mood first ramadhan nak join giveaway,hehe

11 Hadiah istimewa untuk dimenangi
Duit Raya untuk Top Referral

Nak join?, klik sini

Thursday, June 26, 2014

Mimpi



Salam readership. Eh dah pukul 11 malam dah, hmm dah seminggu kat rumah. Cepatnya masa, eleh Miela jangan nak sedih sangatlah, cuti kau panjang lagi ha. Sampai bulan 9, nak dekat 3 bulan tau tak?.

Sebelum nak masuk ke alam mimpi means nak tidur, nak update entri kejap. Erm cerita ni ada kena mengena dengan tajuk ke?. Kenalah kott. Ceritanya macam ni. Dalam 4 5 minggu asyik dengar lagu ni je. Selalu tergiang-giang dengan bait lirik "Andai ini hanya mimpi tinggalkan ku begini " . Selalu dengar kat radio, dengar kat drama. Melodi lagu ni memang sedap. Ingatkan Yuna menyanyi. Tapi bukan selepas digoogle. Bukan lagu Yuna terkini. Cari kat Youtube pun tak jumpa. Sebab tak tau tajuk dan penyanyi !!!. Macam jumud Miela ni, lagu melayu pun tak kenal sapa yang nyanyi. Tu la layan sangat kpop :P.

At last, Miela google lagi, tapi dengan ayat " Lirik andai ini hanya mimpi tinggalkan ku begini". Yess found, jawapannya ialah Mimpi- Aisyah AF .  Haha kenapa tak terfikir google dengan ayat ni. Actually Miela tak layan AF yang baru ni, maklumlah kat U mana ada masa nak tengok astro ni. Dalam bilik takda astro derrr. Seriously Miela suka dengan lagu ni, sungguh indah melodinya. Suara dia sedap, ala-ala Yuna sikit.

Lirik Mimpi - Aisyah AF

Ceritakan padaku
Cerita yang terdahulu
Kisah cinta yang pernah kau tahu
Sempurna selalu pada kau dan aku

Ceritakan semua
Cerita kita cita bersama
Kisah terindah pernah ku rasa
Selama pernah jantungku bernyawa
Berdua hanya kau dan aku

Andai ini hanya mimpi
Tinggalkan ku begini
Biar terus ku lena
Sampai kau tiba

Andai ku hanya bermimpi
Biar aku begini
Sampai ketemu lagi
Aku di sini

Ceritakan padaku
Ceritakan padaku selalu
Kisah yang tak mungkin pergi lalu
Selama akan hidupku denganmu
Bersama mengharungi semua

Andai ini hanya mimpi
Tinggalkan ku begini
Oh, biar terus ku lena
Sampai kau tiba

Bawa daku ke angkasa
Memetik bulan bintang
Bawaku terbang bersama
Jangan kau lepaskan
Jangan kau tinggalkan semua

Oh, biar sahaja begini
Oh, biar terus ku lena
Sampai kau tiba

Andai ku hanya bermimpi
Biar aku begini
Sampai ketemu lagi
Aku di sini

Andai semuanya mimpi
Bia sahaja ku terus begini
Ku mahu terus kisah cinta kita
Terus sampai hujung masa


P/s : Lirik ini tiada mengena dengan tuan empunya blog ini. Peace yawwww.

Wednesday, June 25, 2014

Pageviews terkini 6/14


Salam readership. Agak jarang sekali Miela update tentang pageviews blog ni. Konon-konon rahsia besar negara tak nak bagitahu. Malu katanya, sebab pageview hampa mungkin hebat-hebat kan. Alaaa, takdelah gurau je. Saje nak mengupdate blog ni, bosan-bosan petang ni update blog jelah.

Selama lebih kurang 4 tahun Miela berblogging since 2010, setakat ni pageviews  blog Miela ialah 135270 seperti korang dalam gambar di atas. Takdelah banyak sangat pun, tapi bolehlahkan daripada takda langsung, krik-krik je takda sapa nak baca blog ni. Terima kasih kepada pembaca blog ni yang sudi baca blog yang suka merepek ni kan. Sebab korang jugalah penyumbang kepada jumlah pageviews ni.  Ada juga beribu-ribu orang yang baca blog ni yaa, kononyaaaaaa.

Mood: Pening den, banyak sangat cerita best dalam laptop ni :P .

Monday, June 23, 2014

Kat mana nak beli baju fesyen korea yang murah


Salam readership. Teringin nak bergaya ala-ala retis korea?. Maklumlah sekarang, fesyen korea sekarang menjadi pilihan sebab fesyen dia cute-cute gitu. Siapa kata muslimah tak boleh bergaya bak artis korea?. Kalau orang korea selalu fesyennya dress paras lutut, so kita  sebagai muslim pun boleh sesuaikan dengan seluar atau skirt labuh. Tak gitu?.

Ingin menjadi seperti jihyo, IU atau Yoona?

Tapi Miela sebenarnya bukan nak cerita lebih detail pasal bab fesyen korea lebih dalam, nanti jadi ajaran sesat pulak diberi hehe. Miela kan bukannya  fashion consultant , entah-entah korang lebih gojes bergaya ek?. Miela pakai apa yang Miela rasa selesa dan of course mestilah menutup aurat.

Sebenarnya Miela nak cerita tentang tempat yang Miela shopping baju fesyen ala-ala korea. Ini tempat jual murah punya, kualiti insyaallah terjamin dan puas hati. Ada dua kedai yang menjadi pilihan Miela iaitu, SF Stylez dan LuvClothez

SF Stylez

SF Stylez ni ada jual bermacam-macam jenis baju dan dress yang cantik. Mesti rambang mata je korang tengok. Sekarang ni SF Stylez ada buat promotion under RM20, gila murah betul tak?.  SF Stylez bukan jual baju je, kasut dan beg pun ada di jual. Tapi kalau nak beli tu, pastikan ada stock untuk item yang nak beli tu, kalau nanti kena tukar item la kan.


LuvClothez
Luv Clothez pun sama jual bermacam-macam jenis dress dan baju yang cantik lagi cute gitu. Paling femes printed colourful long sleeve top. Macam-macam kaler ada, geram tengok mak dibuatnyanya hehe. Harga mesti korang terkejut punya, ada yang murah satu top just RM19 je. LuvClothez selalu buat sale sampai 50% sale, separuh harga tu.

Haa korang dah rambang mata ke nak pilih? hehe. Miela pun rasa begitu jugak, tangan ni gatal rasa nak membeli je lagi. Tapi seriously 2 website ni, memang menawarkan pelbagai jenis baju dan gaya sesuai untuk anda yang gemarkan fesyen ala korea. Harap-harap entri ini membantu korang untuk korang shopping baju fesyen seperti ini. Happy shopping :).

Saturday, June 21, 2014

Tukar warna

Salam readership. Alhamdulilah hari dah masuk hari kedua Miela berada di home sweet home. Maklumlah dah habis exam, hehe. Rasa lega yang amat. Yang tak habis exam bawak bersabar yaa, teruskan perjuangan anda di dewan exam.

Semalam, Miela redesign blog ni. Seperti korang nampak, blog ni dah bertukar kaler. Sekejap je design, tak sampai sehari pun. Padahal main tukar-tukar kaler je. Tak reti nak design hebat-hebat macam blog orang lain. Blog yang dulu yang kaler pink pun dah cukup setahun, so kenalah tukar baru. Orang kata setahun hanya sekali. Eh macam raya pulak, bulan posa pun dah nak dekat.

Design blog 2013/2014

As you can see, design yang sekarang macam lebih kurang sama dengan design lama. Cuma design sekarang lebih simple dan nampak matang sesuai dengan umoq tuan blog ni yang nak masuk umoq 20 tahun, kononnyyyyaaa. Ada suara-suara sumbang mengatakan design blog lama ni macam kebudak-budakkan, takpa lah janji orang baca blog kita sudah, ye dook?. Dan most important, blog tak loading lama. Kalau blog lama pasti akan jejaskan bilangan view.

Untuk background blog ni pula, Miela ambil dari cerrybam.com . Kat situ banyak background cantik-cantik. Cakap ja nak kaler apa, merah kah, biru kah, pink kah, nak kaler pelangi pun boleh haha. Kalau tak tau nak tukaq background macam mana, boleh tanya Miela.

p/s : Holiday mood is on. Yeayy

Wednesday, June 04, 2014

Apa-apa jerr lah


Salam readership. I dah tak tahan ni, I nak update blog jugak!!. Ini symptom baru lepas tengok video panggilan hangit encik izzuddin hahaha. Nampaknya dah sebulan lebih tak update blog, fuyooo sibuk nampak?. Hmm hmm. Hati ini sebenarnya niat dah tak nak update blog sampai habis exam, tapi tengoklah sekarang ni dah beranak satu entri dah pun. Takpe lah  rehat sebentar bersama blog tercinta ni hehe.

Sebenarnya macam-macam benda nak update ni, tapi exam dah nak dekat biar hold dulu. Nanti lepas exam, haa update puas-puas. Cuti 3 bulan woo, memang syiok arhhh. Dalam masa sebulan lebih tak update blog, rupanya banyak jugak cpuv masuk, trafik blog tetiba naik mendadak walaupun blog ni jarang update. Bila di kaji balik rupa-rupanya ramai yang search tentang entri-entri lepas tentang matrik, ramai lah dok cari. Itulah kelebihannya guna teknik SEO, walaupun berbulan tak update blog trafik tetap naik.

Exam pun dah tak lama lagi, tinggal berapa hari je lagi. Tengok jadual exam, perghhh pack. Gap exam cuma ada 3 hari je total. Tapi yang syioknya exam habis awal. Namun balanya last payper Business Law, aiyoo kalau exam last papyper salunya hancus sebab ingat nak balik je kih kih. Padahal umah dekat ja. Sapa yang ambik Business Law memang faham azabnya. Haii redha jee lah, janji dah usaha sebaik mungkin.



Pejam celik pejam celik semester dua pun dah habis, well alhamdulilah semester depan dapat lagi duduk kat hostel saujana. Nasib baik Saujana sayanng kite, kalau tak merempat duduk buat jambatan huhu. Ok dahh tak boleh lama-lama lepak kat sini, nyahhh kau pergi study cepat.


p/S: Doakan kan saya untuk exam semester dua ni